Almanya 'İslamcı Tehdit' bahanesi ile fişledi, polis kullanmadı

Almanya 'İslamcı Tehdit' bahanesi ile fişledi, polis kullanmadı

Almanya'da Müslümanlar için çıkarılan yeni bir bileklik, şüpheli görülen Müslümanlar için uygulanması zorunlu kılınınca tartışmalar peşi sıra gelmişti. Fakat polis bu yöntemi kullanmadı.

Aralık 2016'daki Berlin Noel pazarının saldırısından sonra aynı yılın Haziran ayında Almanya'da çıkarılan bir yasaya göre, terör şüphelisi olarak işaretlenen bazı Müslümanlara özel çıkarılan bir bileklik Almanya'da tartışmalara neden olmuştu. İslamcı Tehdit gibi çirkin bir tabir kullanan Alman yetkililer, bu bilekliği kendilerine tehdit gördükleri Müslümanların takmasını zorunlu kılmıştı. Bu yasa bir tür fişleme hareketi olduğu için büyük tepki çekmişti.

Fakat Alman Polisi bu yöntemi kullanmayı tercih etmedi. Şu ana kadar takip ettikleri 705 Müslüman olduğunu söyleyen polis, sadece 2 kişide bu bilekliği tercih etmiş.

Bileklik, yasaya göre bir tür gps sistemi ile çalışacaktı. GPS sayesinde şüpheliyi takip eden polis, eğer kişide Alman Devleti için tehlikeli hareketler görürse anında tutuklayacaktı. Böylesine çirkin ve kötüye kullanıma müsait bir eylem neyse ki Alman Polisi tarafından 'etkili görülmediği' gerekçesi ile tercih edilmedi.

Polisin ise belirlediği Müslümanlar içinde terör şüphesini neye göre seçtiği tam bir muamma. Yetkililer, şüpheli olarak şu ana kadar 705 kişi görmüş durumda. Fakat zaten şüpheli gördüğü kişiyi tutuklama yetkisine sahip olan Almanya Polisinin bilekliği sadece 2 kişi için kullanması kafalarda soru işareti doğurdu. Pek çok kişi eğer sadece 2 kişi bu uygulamaya maruz kaldıysa, geri kalan 703 Müslüman için neden 'şüpheli' damgası hazırlandığını soruyor.

USA Today'in haberine göre Alman Polisi'nin yöntemi kullanmamasının ardındaki sebeplerden biri de, bileklik takılacak Müslümanlar hakkında çok kuvvetli terör şüphesinin delilleri ile birlikte sunulması gerekliliği. 

Almanya'daki Müslüman topluluklar, nedeni ne olursa olsun böylesine çirkin bir hareketin tedavülden kalkmasını istiyor.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.