Almanya ırkçılara göz yumdu

Almanya ırkçılara göz yumdu

Almanya’da Türklere yönelik ırkçı saldırılar faili meçhul kaldı. 2001’den bu yana gerçekleştirilen 297 ırkçı saldırının 244’ünün failine ulaşılamadı. El Kaide ve IŞİD bahanesiyle Müslümanlara yönelik saldırılar ise aralıksız devam etti.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonunca hazırlanan “Avrupa’da Türkiye Kökenlilere Yönelik Irkçı ve Yabancı Düşmanlığı İçerikli Eylemler 2014 Yılı Raporu”na göre, Almanya’da 2001’den bu yana gerçekleştirilen 297 saldırının 244’ünün failleri bulunamadı. 

SALDIRILAR DEVAM EDİYOR

Rapordan derlenen bilgiye göre, Avrupa’da El Kaide ve IŞİD terör örgütünün yaydığı korku nedeniyle son 20 yıldır İslami semboller ve Müslümanlar saldırılara maruz kalıyor. Ortadoğu’da şiddet eylemlerinde bulunan, Batı’da şimdiye kadar hiçbir eylem gerçekleştirmemesine karşın, IŞİD terör örgütü korkusundan beslenen güncel İslamofobik saldırılar dikkati çekiyor.

KUNDAKLAMA, TEHDİT, BASKIN

Geçen yıl 7 Avrupa ülkesinde Türklere karşı gerçekleştirilen 60 saldırının yarısından çoğu Almanya’da kayıtlara geçti. Almanya’da 5’i saldırı, 9’u kundaklama, 9’u tehdit ve 15’i diğerleri (mesken, iş yeri, cami ve derneklere domuz organları bırakma, duvarlara gamalı haç, küfür ve hakaret içerikli yazı yazma ve bu türde işaretler çizme) olmak üzere 38, Avusturya’da 2’si saldırı, 6’sı diğerleri olmak üzere 8, Belçika, İsveç ve Hollanda’da ikişer, Bulgaristan’da 7 ve Fransa’da 1 ırkçı eylem yapıldı.

FAİLLER BULUNMADI

Almanya’da 2001-2011 yıllarındaki 219 saldırının sadece 37’sinde ve ocak 2012 ile mart 2014 arasındaki 78 saldırının sadece 16’sında en az bir şüpheli veya faile ulaşıldı. 2001’den bu yana 297 saldırının 244’ünde şüpheli ya da faile ulaşılamadı. 2014 yılının son altı ayında ve özellikle de son aylarında cami kundaklamalarındaki artış endişe verici boyutlara ulaştı. Geçen yıl ekim ve kasımdaki eylemlerin tümü, aralıktaki 10 eylemin ise 8’i camilere yönelik gerçekleştirildi.

Yeni Şafak 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.