Almanya: Gazze'de yeni bir savaşa izin vermeyeceğiz

Almanya: Gazze'de yeni bir savaşa izin vermeyeceğiz

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier: "Hep birlikte yeni bir savaşa engel olmalıyız"

Erez Sınır Kapısı'ndan geçerek Gazze Şeridi'ne gelen Steinmeier, Gazze limanında düzenlediği basın toplantısında, bölgedeki duruma ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Gazze Şeridi'ndeki trajik durumu değiştirmek ve yeni bir savaşı önlemek için Filistinli ve İsrailli yetkililerle birlikte çalıştıklarını belirten Steinmeier, "Gazze'deki durum gerçekten çok zor ve bunun sonsuza kadar devam etmesi diye bir şey söz konusu olamaz. Gazze barut fıçısı ve biz onun patlamasına izin vermeyeceğiz" dedi.

Gazze Şeridi'nden İsrail'e roket saldırısına son verilmesi çağrısında da bulunan Almanya Dışişleri Bakanı, "Gazze'nin roketler için bir rampa olmasını istemiyoruz. Güvenlik, insani gelişme ve onurlu bir yaşama karşılık gelir. Ortadoğu ve bölgede işlerin zor olduğunun farkındayım. Ancak hep birlikte yeni bir savaşa engel olmalıyız" diye konuştu.

Almanya'nın BM ve uluslararası yardım kuruluşları aracılığıyla Gazze'deki Filistinlilere desteğinin devam edeceğini ve yeniden imar konusunda da katkı sunacağını dile getiren Steinmeier, "Burada durum gerçekten kolay değil. Yıkımı, evlerini kaybeden insanları ve çalışmalarını gördüm. Onlara yardım etmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Alman Bakan, Gazze'de bütün ticari sınır kapılarının açılması, ekonomik durumun iyileştirilmesi, içeride ve dışarıda yatırımlara başlanması çağrısında bulundu.

Steinmeier ayrıca İsrail'in son saldırılarında zarar gören Gazze limanındaki Filistinli Balıkçılar Odası'nda da incelemelerde bulundu. Burada bazı balıkçılarla görüşen Steinmeier, İsrail saldırılarının yol açtığı tahribatla ilgili bilgi aldı.

Almanya Dışişleri Bakanı ve beraberindeki 60 kişilik heyet, bu sabah birkaç saatlik ziyaret için Erez Sınır Kapısı'ndan geçerek Gazze Şeridi'ne gelmişti.

aa

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.