Almanya en fazla vizeyi Ruslara verdi

Almanya en fazla vizeyi Ruslara verdi

Almanya geçen yıl 2 milyondan fazla Şengen vizesi verdi, en fazla vizeyi Rusya vatandaşları aldı.

Alman Sol Parti tarafından Federal Parlamentoda verilen bir soru önergesine verilen cevapta geçen yıl Almanya tarafından toplam 2,084 milyon Şengen vizesi verildiği bildirildi. Geçen yıl bir yıl öncesine göre 128 bin daha fazla vize verildi. Sol Parti milletvekili Sevim Dağdelen, bu kadar çok vize verilmesine rağmen kabul edilmeyen başvurulardaki artışın endişe verici olduğunu söyledi. Geçen yıl kabul edilmeyen başvuruların oranı yüzde 8,55'i buldu. Bir yıl öncesi bu oran yüzde 6,62 idi.
Federal hükümet, vize başvurularının kolaylaştırılması için Rusya, Türkiye, Sri Lanka, Ukrayna, Güney Afrika, Hindistan ve Libya'da yeni merkezler açıldığını belirtti. Buralarda alınan Şengen vizesi ile normal şartlarda vatandaşlar Şengen üyesi ülkeler arasında sınır kontrolü olmadan dolaşabiliyorlar.
Dağdelen bu açıklamaya karşı çıkarak vize alımlarının hiç de kolaylaştırılmadığını, tam aksine birçok başvurunun çok saçma ve basit nedenlerden dolayı geri çevrildiğini belirtti.

Geçen sene Almanya'dan vize almak için en fazla Ruslar başvuru yaptı. Toplam 488 bin 95 başvuru tescil edildi. İkinci sırada 312 bin 191 ile Çinliler yeralırken, üçüncü sırada 209 bin 985 ile Türkler yeraldı. Başvuruların en az reddedildiği ülke yüzde 2,6 ile Rusya, en fazla reddedilen ülke ise yüzde 49,5 ile batı Afrika ülkesi Gine.

Dünya Bülteni

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.