Almanya, 10 bin Suriyeli mülteci daha alıyor

Almanya, 10 bin Suriyeli mülteci daha alıyor

Lübnan'da görüşmeler yapan Alman Dışişleri Bakanı Steinmeier, Almanya'nın 10 bin Suriyeli mülteciyi daha alacağını bildirdi.

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier Lübnan'a yaptığı ziyarete başlarken basına bir açıklama yaparak Federal Alman hükümetinin, 20 bin Suriyeli mülteciye ilaveten 10 bin mülteci daha kabul etmeyi kararlaştırdığını söyledi. Böylece Almanya, Suriye'den toplam 30 bin mülteci kabul etmiş olacak. Steinmeier, aynı zamanda Suriye'den mülteci kabul eden Lübnan'a Almanya'dan yapılacak mali desteğin de 5 milyon Avro artırılacağnı bildirdi.

Alman Federal Mülteciler ve Göç Dairesinin verdiği bilgiye göre, Suriye'de iç savaşın başlamasından bu yana 3 yılda Almanya'da 31 bin Suriyeli iltica başvurusu yaptı. Buna ilaveten Federal hükümet tarafından 10 bin mültecinin daha alınacağı özel bir program belirlendi. Almanya'nın Suriye'li mültecilere şimdiye kadar yarım milyar Avroluk yardım yaptığı bildirildi.
Suriye'de iç savaşın başlamasından sonra komşu ülke Lübnan, BM verilerine göre 1 milyondan fazla mülteciyi kabul etti. Lübnan'ın kendi nüfusu ise yaklaşık 4 milyon. Steinmeier, Lübnan Dışişleri Bakanı Gebran Bassil'le görüştükten sonra mülteci sorununa değinerek, bu ülke için büyük bir yük olduğunu dile getirdi.

Alman Dışişleri Bakanı Steinmeier, Ukrayna krizinden dolayı Suriye sorununun unutulmaması gerektiğini belirterek, şimdiye kadar 150 bin Suriyelinin hayatını kaybettiğini ve 9 milyon insanın yaşadıkları yerleri terkederek mülteci olduklarını hatırlattı. Almanya'nın bölgedeki ülkelerle birlikte, 'insani felakete karşı çözüm yolları' arayışını sürdüreceğini belirtti.
BM Mülteciler Yüksek Komiserliği UNHCR'nin hazırladığı rapora göre bu yıl sonuna kadar Türkiye'nin Suriye'den alacağı mülteci sayısının 1 milyonu geçmesi bekleniyor. Batılı 20 ülke, bu yıl başında toplam 17 bin 859 Suriyeli mülteci kabul edeceğini bildirmişti. Bu rakam geçen yıl sonu Türkiye'ye her gün gelen mülteci sayısına eşit.

Dünya Bülteni

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.