Almanlar Kudüs'ün 'İsrail'in başkenti' olmasına karşı

Almanlar Kudüs'ün 'İsrail'in başkenti' olmasına karşı

Alman halkının çoğu, Kudüs'ün İsrail'in başkenti olarak tanınmasına karşı çıkıyor.

Almanların çoğunluğu, Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanınmasını istemiyor.

Civery adlı kamuoyu araştırma enstitüsü tarafından Alman "Die Welt" gazetesinin girişimi ile internet kullanıcıları arasında yapılan bir anketin sonuçlarına göre Almanların yüzde 64'ü, Kudüs'ün "İsrail'in başkenti" olarak tanınması yönünde ABD Başkanı Donald Trump'ın aldığı kararı Alman hükümetinin kabul etmesini istemiyor.

Bu kişilerin yüzde 48'i Alman hükümetinin söz konusu kararı "hiçbir şart altında" kabul etmemesi gerektiğini belirtirken, yüzde 9'u da bu konuda çekimser olduğunu ifade etti. 

Ankete katılanların yüzde 27'si Kudüs'ün "İsrail'in başkenti" olarak kabul edilmesini isterken, bu kişilerin yüzde 19'u da "karar mutlaka kabul edilmeli" şeklinde görüş bildirdi. 

Sonuçların yaş gruplarına göre büyük farklılıklar göstermediği ve her yaş grubundaki insanların çoğunlukla Kudüs'ün İsrail'in başkenti olarak tanınmasına karşı çıktığı belirtilen anket sonuçlarında, özellikle 65 yaşın üzerindeki vatandaşların yüzde 70'inin Trump'ın kararına karşı durduğu kaydedildi.

Alman Yeşiller Partisini destekleyenlerin yüzde 82'si, Sosyal Demokrat Partisini (SPD) tutanların yüzde 80'i, Sol Parti taraftarlarının yüzde 78'i, Hristiyan Birlik partilerine (CDU/CSU) oy verenlerin yüzde 67'si ve Hür Demokrat Partisini (FDP) destekleyenlerin yüzde 51'i, Kudüs'ün İsrail'in başkenti olarak tanınmasına karşı çıkarken, aşırı sağcı Almanya için Alternatif (AfD) partisi yandaşlarının yüzde 56'sı Trump'ın kararının kabul edilmesi gerektiğini savundu. 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.