Alman Üniverstesinde Bediüzzaman konferansı

Alman Üniverstesinde Bediüzzaman konferansı

“Bediüzzaman Said Nursi’nin Post-modern Çağında İmanın Değeri” konulı bir konferans düzenledi

Hakan Çelik-Cuma Ülger’in haberi:

RİSALEHABER-Almanya’nın Mannheim şehrinde, Mannheim Ünivertesinde FABIZ (Aile ve Eğitim Derneği) Mannheim Müslüman Öğrenci Birliği (MHG) ile birlikte “Bediüzzaman Said Nursi’nin Post-modern Çağında İmanın Değeri” konulı bir konferans düzenledi.

Katılımcılar arasında her dine mensup izleyiciler, talebeler, akademisyenler, basın mensupları, müslümanlar ve çoğunlukla Almanlar katıldı.

Konferans Müslüman talebe birliği derneği başkanı ve FABIZ’in dernek başkanyardımcısı Ömer Nohut’un selamlama konuşmasının ardından Mannheim Protestan kilisesinin okul dekanı ile Mannheim şehri ve büyükşehir belediye başkan temsilcisinin konuşmaları oldu. Okul dekanı Protestan Kilisesi’nin FABIZ’le yapmış olduğu başarılı organizasyona değinerek beraber çalışmanın devamı için temennide bulundu. Büyükşehir Belediye temsilcisi ise bu çalışmayı düzenleyenleri tebrik etti ve Islamiyet’in Müslüman bir alimin bakış açısı tarafından bilinmesinin önemini vurgulayarak, din temsilcileri arasında sağlıklı bir iletişimin toplumun önyargılarının kalkmasına, aydınlatılmasına ve doğru islamın anlaşılmasına vesile olduğunu belirtti. Temsilci bilhassa dünyada materyalizmin ve dinsizliğin zararlarını, finans kapitalizmi örnek vererek, yaşadığımızı söyledi ve böyle bir zamanda dindar insanların bir araya gelmesini ve çalışmasını faydalı olduğunun altını çizdi.

İlahiyatçı Hakan Çelik ve Cuma Ülger, katılımcıların Said Nursi ve Risale-i Nur ile ilgili sorularını cevaplandırdı.

alman_univ_nursi.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.