Alman üniversitesi dua eden Müslümana karşı önlem aldı

Alman üniversitesi dua eden Müslümana karşı önlem aldı

Almanyanın ünlü üniversitelerinden biri olan Hamburg Üniversitesi, din düzenlemesi adı altında Müslüman öğrencilere karşı önlem almaya hazırlanıyor

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Hamburg Üniversitesi'nde okuyan Müslüman öğrenciler, son zamanlarda bir takım kampanyalar yapınca üniversite yönetiminin dikkatini çekti. Geçtiğimiz hafta okul içinde bir Müslüman öğrencinin yüksek ses ile dua etmesi, ardından öğrencileri İslamiyet'i anlatan cep broşürleri dağıtması üniversite yönetimini önlem almaya itti.

Üniversite yönetimi, Almanya içinde bir ilk olacak şekilde, okuldaki öğrencilerin dinlerini nasıl yaşayacağını düzenleyen bir kurallar listesi hazırladı. Üniversite 10 maddelik bu kural listesini yayınladı.

Listenin hazırlamasında sadece Müslümanların etkisi bulunmuyor. Geçtiğimiz haftalarda okulda bir Hristiyan vaiz de öğrencileri ibadete çağırmıştı. Üniversite başkanı Dieter Lenzen ise artık öğrencilerin dinsel davranışları ile bireysel olarak ilgilenecek vakitlerinin olmadığını söyleyerek tepki çeken kararı aldı.

10 maddelik listede kıyafet yasağı olmaması ise daha fazlasını bekleyen İslam karşıtlarını tatmin etmedi. Pek çok kişi Lenzen'e, "Üniversitenizde peçe görmeyi çok mu istiyorsunuz sayın başkan?" sözleri ile yüklendi. Fakat Üniversite bu konuda geri adım atmadı.

Deutsche Welle'nin haberine göre 10 maddelik liste her ne kadar kıyafet yasağı içermese de, pek çok baskı unsuruna da yer veriyor. Örneğin artık üniversite içinde ibadethaneler dahil yüksek ses yasaklandı. Ayrıca okul içinde ibadet saatleri için dersten çıkmak veya ders saati ayarlaması istemek de yasaklandı. İbadetlerin sıklığı düşünüldüğünde, bu karardan en çok Müslümanlar etkilenecek.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum