Alman ordusundaki Müslüman askerler için destek

Alman ordusundaki Müslüman askerler için destek

Göç, Mülteciler ve Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanı Özoğuz: "Alman ordusundaki Müslüman askerler için manevi ve psikolojik destek verecek görevlilier olmalı"

Göç, Mülteciler ve Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanı Aydan Özoğuz, Alman ordusunda Müslüman askerler için manevi ve psikolojik
destek verecek görevlilier olması gerektiğini söyledi.

Bild gazetesine yer alan haberde Özoğuz, Alman ordusunda Müslüman askerler için birtakım düzenlemeler yapılmasını isteyerek, "Alman ordusundaki Müslüman askerler için manevi ve psikolojik destek verecek görevlilier olmalı" ifadesini kullandı.

Almanya Müslümanlar Merkez Konseyi Başkanı Aiman Mazyek, daha önce Alman ordusunda Müslüman askerler için özel askeri maneviyat rehberlerine ihtiyaç olduğunu belirtmişti.

Alman ordusundan bir süre önce yapılan açıklamada ise Müslüman askerlerin sayısının az olmasını gerekçe gösterilerek, Müslüman askerler için manevi ve psikolojik destek verecek görevliliere gerek olmadığı savunulmuştu.

Alman ordusunda dini görüşün zorunlu olarak bildirilmesi gerekmediği için net rakamların olmadığı, tahminlere göre şu an bin 600 Müslüman askerin Alman ordusunda görev yaptığı kaydediliyor.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.