Alman mimardan 'Kiliseleri yıkıp cami yapalım' önerisi

Alman mimardan 'Kiliseleri yıkıp cami yapalım' önerisi

Almanya'nın meşhur gazetesi Die Welt üzerinden yayınlanan istatistik ile başlayan tartışmalar Almanya'yı sardı

Ömer Çiftçi'nin haberi:

RİSALE HABER-Almanya'nın meşhur gazetesi Die Welt üzerinden yayınlanan istatistik ile başlayan tartışmalar Almanya'yı sardı. Almanya'da İslam'ın yükselişi ve Hristiyan sayısının azalması konuşuluyor.

-Türkiye, Almanya'daki 900 Camiyi doğrudan kontrol ediyor.
-Almanya'da Müslümanların cami yetersizliği nedeni ile 20'ye yakın yeni ibadethane başvurusu yapıldı.
-Almanya'da Hristiyanların sayısı 20 yıl içinde azınlık haline gelebilir.

Bu üç başlık etrafında tartışma Almanya'daki Hristiyan camiasında bir panik havasına neden olmuş durumda. Avrupa'nın merkezi Almanya, İslamiyet'in önlenemez yükselişini konuşuyor. Die Welt gazetesinin başlattığı tartışma, ülkedeki araştırmalar ile birleşince, Almanya'da yükselen değerin İslamiyet olduğu anlaşılıyor.

Boş kiliselerin sayısı günden güne artıyor

Alman Piskopos Konferansı 2016 yılındaki Katolikliğin çöküşüyle ​​ilgili verileri yayınlamıştı. O yıl Alman Katolik Kilisesine Almanya genelinde sadece 162.093 gelmiş ve 537 kilise kaybetmişti. 1996'dan bugüne Katolik kiliselerin dörtte biri kapandı. Münih Başpiskoposu Kardinal Friedrich Wetter tablo karşısında "inanç buharlaştı" demişti.

Die Welt'e göre, Almanya'daki Hıristiyanlar önümüzdeki 20 yıl içinde bir azınlığa dönüşecek. Ülkenin yaklaşık yüzde 60'ı şu anda Hristiyan, 24 milyon Katolik ve 23 milyon Protestan var. Ancak bu sayı her yıl 500 bin kişi düşüyor. Katolik İlahiyatçı George Weigel, "Bu oran bizi endişelendiriyor. Boş kiliselerin sayısı günden güne artıyor" ifadelerini kullandı.

Ateizm de yükselişte fakat Almanya İslam'dan endişeli

Alman Protestanlığı da aynı krizle karşı karşıya. Die Zeit Gazetesi, 2016'da 340.000 Protestan'ın din ile ilişkisini kestiğini ve sadece 180.000 vaftizin olduğunu yazdı. Bu yıl Kiliseden ayrılan kişi sayısı ise yaklaşık 190.000 kişi.

Hristiyanlık için bu oranların yanında, her yıl giderek artan Müslüman sayısına da dikkat çekiliyor. Almanya'da Ateizm de aynı oranda yükselişte. Fakat Almanya daha çok İslam'ın yükselişinden endişeli. 

Alman mimardan 'Kiliseleri yıkıp cami yapalım' önerisi

Bir Alman mimar Joaquim Reinig Die Tageszeitung'a Müslüman göçmenleri daha iyi entegre etmek için kiliselerin yıkılması ve yerini "oldukça görünür camiler" ile değiştirmesi gerektiğini söyledi. Almanya, bu fikri her ne kadar çılgınca bulsa da, kendi açılarından bir gerçeği de ortaya çıkarıyor. Almanya'da Müslümanların sayısı hızla yükselişte.

Alman Tarihçi Walter Laqueur, Avrupa'nın Son Günleri adlı kitabında "Almanya'nın 1980'lerde 700 kadar küçük cami ve mescid vardı. Ancak günümüzde 2,500'den fazla var" sözleri ile bu gerçeğin altını çiziyor.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum