Alman medyası karalama kampanyasını sürdürüyor

Alman medyası karalama kampanyasını sürdürüyor

Alman basını, Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminin ardından da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı karalama kampanyasını sürdürüyor.

Alman basını, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı karalama kampanyasını sürdürüyor.

Alman basını, hafta sonu çıkan gazetelerde de Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik iddialarda bulunarak kamuoyunu olumsuz etkilemeye devam ediyor.

Haftalık "Der Spiegel" dergisi, Türk halkının 15 Temmuz'da demokrasi destanı yazmasını görmezden gelerek kapaktan "Bir zamanlar demokrasi vardı" başlığını kullandı. Derginin iç sayfasındaki haberde de "Erdoğan'ın darbesi" başlığı atılarak Türkiye'ye karşı algı operasyonuna devam edildi.

Türkiye'de darbe girişiminin yaralarının sarılmaya çalışıldığına değinilmeyen haberde, Türkiye’nin, FETÖ'ye karşı mücadelesi de Erdoğan’ın diktatörlüğe doğru gittiği şeklinde çarpık bir yorumla verildi.

Uzun zamandır Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret içeren haberlere ve yorumlara yer veren, Türk halkına ve Erdoğan’a hakaret içeren şiiri okuyan komedyen Jan Böhmermann'a sahip çıkan Bild gazetesi de Erdoğan'a karşı olumsuz tavrını sürdürdü.

Almanya'da yaşayan Türklerin darbeye karşı tutumunu ve demokrasiden yana tavır sergilemesini de hazmedemeyen Bild gazetesi, Erdoğan’ın Almanya'daki Türkleri kışkırttığını iddia etti.

Alman basını, AK Parti Milletvekili Mustafa Yeneroğlu gibi çok sayıda kişinin özellikle gençleri provokasyonlara karşı uyarmasını ve her türlü şiddetten uzak durulması yönündeki çağrılarını ise sütunlarına taşımadı.

Bu ülkede yaşayan Türklerin Alman basınının bu karalama girişimine sosyal medya üzerinden tepki göstermesi dikkat çekiyor.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.