Alman kamplarında mültecilere aşağılama

Alman kamplarında mültecilere aşağılama

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya Eyaletindeki mülteci skandalından sonra Hamburg'daki bir mülteci yurdundaki kötü muamelenin benzeri şimdide Münih'te yaşandı

Fiili ve sözlü hakarete uğradığını söyleyen mülteciler Müslüman oldukları için aşağılandıklarını belirttiler.
 
Münih'te Bayern Kaserne (Bavyera Kışlası) denilen mülteci yurdunda özel güvenlikçilerin mültecileri tekmeleyip, hakaretler ettikleri iddia edildi. Bavyera Televizyonu'na konuşan Suriyeli bir mülteci yer darlığından açıkta yatmak zorunda olduklarını söylerken, "Özel güvenlikçiler bizi sabahları tekmeleyerek uyandırıyordu. Bu çok aşağılayıcıydı" dedi.
 
Filistinli bir mülteci ise çok ağır sözlü hakaretlere mazur kaldıklarını belirterek, "Burada 'Siz Müslümanlar ne anlarsınız ki?' gibi hakaretlerle karşılaştık" dedi. Polisin 4 kişi hakkında 'yaralama' suçundan soruşturma açtığı olayların ayrıntılı olarak soruşturulduğu bildirildi.
 
Bavyera Sosyal İşler Bakanı Emilia Müller, "Bize sığınmış insanlara bu tür davranılmasına kesinlikle göz yumamayız" dedi.
 
Alman Sosyal Demokrat Parti (SPD) Bavyera Parlamentosu Milletvekili ve Fraksiyon Başkanı Marcus Rinderspacher ise mecliste soru önergesi vererek İçişleri Bakanı'nın olayı ayrıntılı olarak soruşturup, meclise rapor vermesini istedi. Rinderspacher, bu tür olayların önüne geçilebilmesi için acil önlemler paketi hazırlanmasını istedi. Bayern Kaserne adlı 1200 kişilik mülteci yurduna iki misli mülteci alınınca yer yetersizliğinden bahçesinde çadırlar kuruldu. Mültecilerin kayıt altına alınması ve sağlık sorunlarının giderilmesi konusunda yeterli personel olmaması nedeniyle sıkıntılar çeken mülteciler, koşulların düzeltilmesi için bir gösteri yapmıştı. Münih Anakent Belediye Başkanı Dieter Reiter, mülteci yurduna artık yeni mülteci alınmasını durdurmuş ve yeni konaklama olanakları aramak için çalışmalar başlatmıştı.
 
Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.