Alman eyaleti Müslüman genci sınırdışı etti

Alman eyaleti Müslüman genci sınırdışı etti

Almanya'nın Bavyera Eyaletinde, üzerinde kimlik belgesi olmadığı için 23 yaşındaki genç bir Müslüman 'tehlikeli İslamcı' olduğu öne sürülerek derhal sınırdışı edildi.

Almanya'nın güneyindeki Bavyera Eyaleti İçişleri Bakanı Joachim Herrmann'ın talimatıyla, üzerinde kimlik belgeleri bulunmayan bir Müslüman genç, 'tehlikeli bir İslamcı' olduğu öne sürülerek, derhal Kosova'ya geri gönderildi.

23 yaşındaki Müslüman genç, Kasım ayında Almanya'ya gelmiş, Selefi Müslümanlar olarak bilinen bir grupla ilişkisi olduğu için güvenlik yetkililerinin dikkatini çekmiş.

Bavyera Eyaleti İçişleri Bakanı Herrmann, bu gencin Almanya'da herhangi bir suç işlemediğini, ancak derhal yurtdışı edilmesinin tedbir amaçlı yapıldığını söyledi. Herrmann, bu kişi hakkında daha önce yaşadığı İtalya'dan da yurtdışı edildiğini, burada Suriye'deki IŞİD'e katılmak için bazı çalışmalar yaptığının belirlendiğini bildirdi.

Bavyera İçişleri Bakanlığı, sözkonusu gencin Paris'te karikatür dergisi 'Charlie Hebdo'ya yapılan saldırılardan sonra internette yazdığı mesajlarda sevincini dile getirdiğini ve Hz. Peygamberin şerefi için kendi hayatını da feda etmeye hazır olduğunu ifade ettiğini açıkladı.


Dünya Bülteni 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.