Alman çift ezan nedeniyle açtığı davayı kaybetti

Alman çift ezan nedeniyle açtığı davayı kaybetti

Geçtiğimiz yaz Türkiye'ye turist olarak gelen Alman turist çift ezan sesinden rahatsız olduklarını ileri sürerek Almanya'da bir yerele mahkemeye başvurdu ve Türkiye'deki harcadıkları paranın geri ödenmesini istedi. Alman mahkemesi çifti haksız gördü ve da

Alman turistlerin ezan sesinden rahatsız oldukları gerekçesiyle açtıkları dava düştü. Geçtiğimiz yaz 2 haftalık tatil için Türkiye'ye gelen bir Alman çift, Aydın'a bağlı tatil beldesi Doğanbey'de ezan sesinden rahatsız olmaları ve seyahat acentesinin kendilerine vaat edilen rahat tatili yaşatamamasını gerekçe göstererek yerel mahkemeye dava açtı.

Dava sonrası Hannover Mahkemesi emsal oluşturabilecek bir karar verdi. Türkiye'de günde 5 defa ezan okunduğunu belirten mahkeme bu durumun Türkiye'de tipik bir ülke geleneği olduğunu belirterek çiftin davasını reddetti.

Mahkeme, şehir merkezinde tatili tercih eden turistlerin ezan sesine hazırlıklı olması gerektiğine vurgu yaptı. Açıklanan kararda ayrıca, çiftin dönüşte uçağın yeterli konforda olmaması ve olumsuz hava şartları sebebiyle zorlu bir iniş gerçekleşmesi sonrası yaşadıkları mağduriyetle ilgili davayı da acentenin sorumluluk sahası içine girmediği için reddetti.

Mahkeme, ezan sesinin Hristiyan ülkelerdeki çan sesi gibi dini bir ritüel olduğunu ve dava konusu olamayacağını belirtti.

Dünya Bülteni

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.