'Allah'ın izniyle Türkiye'ye uzanan elleri kırarız inşallah'

'Allah'ın izniyle Türkiye'ye uzanan elleri kırarız inşallah'

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, halk oylaması çalışmaları kapsamında geldiği Malatya'nın Battalgazi ilçesinde Yetimler Kervanı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğini ziyaret etti.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya'nın Battalgazi ilçesinde Yetimler Kervanı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğin'de yaptığı konuşmada, Türkiye'yi büyütmek, yaşam standartlarını yükseltmek, yoksulluk düzeyini düşürmek istediklerini söyledi.

AK Parti hükümetleriyle özellikle dezavantajlı grupların, yoksulların, dul ve yetimlerin devletin şefkat elini gördüğünü belirten Tüfenkci, Türkiye'nin sosyal devletle tanıştığını ifade etti.

'Ülkemize sahip çıkmamız lazım'

Referandum sürecine dikkati çeken Tüfenkci, "Allah'ın izniyle bu süreci geçirirsek Türkiye yeni bir yol ayrımına girecek, güçlenerek 2019'da bu sistem uygulanmaya başlanacak ve güçlü bir Türkiye olacak. Bu ülkeye, vatana, bayrağa hep beraber sahip çıkmamız lazım. 16 Nisan'da güçlü desteklerinizle 'evet' dediğinizde Türkiye inanın bir basamak daha yukarı çıkmış olacak." diye konuştu.

Bakan Tüfenkci, daha sonra kentteki bir düğün salonunda Malatya Minibüsçüler ve Umumi Servisçiler Odası üyeleriyle bir araya geldi.

Esnafın bu milletin omurgası konumunda bulunduğunu belirten Tüfenkci, esnafın bugüne kadar hep birlik, beraberlik, sağduyu ve Türkiye'nin birliğinden yana olduğunu söyledi.

'Türkiye büyüsün istiyoruz'

Tüfenkci, 15 Temmuz'u unutmadıklarını, darbe girişimi sırasında esnafın tanka, tüfeğe, bombalara karşı nasıl meydanları doldurduysa 16 Nisan'da da milli iradeye "evet" diyeceğini ifade etti.

Esnafı, tüccarı, sanayiciyi, ihracatçıyı, Türkiye'yi büyütmek istediklerini dile getiren Tüfenkci, şöyle devam etti:

"Biz Türkiye'yi büyütmek için gece gündüz çalışırken birileri Türkiye'ye karşı, Türkiye'nin birliğine, beraberliğine, dirliğine karşı kastederek terör örgütleriyle saldırıya geçiyor. Onlar ne kadar saldırırsa saldırsın Allah'ın izniyle Türkiye'ye uzanan elleri kırarız inşallah. Hükümet olarak hep esnafın yanında olduk, sorunlarına, taleplerine hep duyarlı olduk. Türkiye büyüsün, artık güçlü yönetimler olsun istiyoruz. Sistemdeki boşluklar nedeniyle artık benim esnafın zarar görmesin, iflaslarla karşılaşmasın. Bu ülke çift başlılıklardan, istikrarsızlıklardan, koalisyonlardan dolayı gerçekten milyar dolarlar kaybetti. Güçlü bir Türkiye için inşallah cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle beraber Türkiye atağa, depara geçecek."

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık da terör örgütü yandaşlarının İsviçre'nin başkenti Bern'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan miting düzenlemesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Çalık, şunları kaydetti:

"O fotoğrafı asan vatan haini şerefsizler Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı. Onlara kucak açan İsviçre de en az onlar kadar haindir, kalleştir. Biz biliyoruz ki gözümüzü sakındırırız, Cumhurbaşkanımıza yan gözle bakanın gözünü çıkarırız. Bilsinler ki Malatya da Türkiye de Recep Tayyip Erdoğan'ın önüne set olacaktır ve ona gelecek kurşunlara siper olacaktır. Hiçbir şekliyle milletimiz Cumhurbaşkanımızın kılına zarar gelmesine izin vermedi. 15 Temmuz darbe girişiminden daha ders almadınız mı? Nasıl yerle yeksan olduğunuzu daha anlamadınız mı? Milletimizin iradesine sahip çıkan, milletimizle yol yürüyen Cumhurbaşkanımıza bu milletimiz sonuna kadar sahip çıkacaktır."

Bakan Tüfenkci, vatandaşlarla buluştu

Bakan Tüfenkci, daha sonra Fırat Mahallesi'ndeki Kernek Külliyesi'nde vatandaşlarla bir araya geldi.

Vatandaşları selamlayan Tüfenkci, "İnşallah 16 Nisan'da kararınız milli iradeden, Türkiye'nin geleceğinden, birliğinden, beraberliğinden yana olacak. Geçmişte hangi partiye oy vermişseniz verdiniz ama 16 Nisan'da Türkiye'nin geleceği için inşallah 'evet' diyeceğiz." diye konuştu,.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirerek şunları söyledi:

"Dün televizyona çıkmış diyor ki 'Demokrasiden bahsediyorlar, demokrasinin esası bizde var' diyor. Kendisinin nasıl genel başkan olduğunu unutuyor. Doğru mu? Demokrasi var mıydı? Yoklama yapıldı mı? Nasıl genel başkan olduğunu hatırlıyorsunuz. Kurucu genel başkanımız nasıl genel başkan oldu hepiniz biliyorsunuz. Kurucu genel başkanımız bırakın partililerin oylarıyla milletin hamuruyla AK Parti Genel Başkanı oldu. Kendileri Cumhurbaşkanı adayı etmek için Ekmeleddin'i nasıl aday gösterdiler? Lütfen kendi tabanındaki insanlara dönüp sorsunlar. Eğer onların demokrasi anlayışı buysa bizde yok. Ekmek için Ekmeleddin'e, bir tek milletvekiline, genel idare kurullarına bile sormadan, egemen güçlerin önerisiyle 'ekmek için Ekmeleddin' dedi Kılıçdaroğlu. Demokrasiden Kılıçdaroğlu bahsedemez, Cumhuriyet Halk Partisinin oy veren tabanı bunu çok iyi biliyor. Kılıçdaroğlu'nun demokrasiye dair tek bir cümle etme şansı yok. Hadi diyelim ki 2014'te yüreğin yetmedi Cumhurbaşkanı adayı olamadın, peki şimdi 16 Nisan'da Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi oylanacak. Senin yüreğin yetiyorsa hangi sistemde olursa olsun Cumhuriyet Halk Partisinin Cumhurbaşkanı adayı olarak çıkarsın ve birilerinin tek adam olacağından, diktatör olacağından korkuyorsan sen de hani çok demokratsın ya Cumhuriyet Halk Partisinin Cumhurbaşkanı adayı olarak çıkarsın aslanlar gibi Cumhurbaşkanı adaylarıyla mücadele edersin. Ama Cumhurbaşkanı adayı olmak hele de bu kadar güçlü bir teşkilatın adayı olmak her babayiğidin harcı değildir hele Kılıçdaroğlu'nun hiç harcı değildir."

TRT Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.