Allah, karıncalar eliyle şifa dağıtıyor

Allah, karıncalar eliyle şifa dağıtıyor

Karıncaların saldığı kokunun astım ve nefes darlığına iyi geldiği ortaya çıktı. Cenab-ı Hak karıncalar eliyle şifa dağıtıyor...

Sivas’ın Suşehri ilçesine bağlı Kale köyünde ormanlık alanda bulunan kırmızı karıncaların saldığı kokunun astım ve nefes darlığına iyi geldiğini keşfeden köylüler, astım hastalarını ve sigara bırakmak isteyenleri karınca yuvalarına götürmeye başladı.

Tatar Köyü Muhtarı Fatih Şahin, “Teyzem de astım hastası. Kendisi köye geldiği zaman bu yöntemle hastalığını tedavi ediyor ve hiç ilaç kullanmıyor. İstanbul’da bir doktor tanıdığım bana yaşadığım köyümdeki ormanlık bölgede bu tür bir karınca yuvasının olması halinde astım rahatsızlığı yaşayanların tedavi olabileceğini söylemişti. Teyzemi İstanbul’dan getirdik ve köyde bu tedaviyi 7 gün süre ile uyguladık ve astım rahatsızlığını bir yıl süre ile hiç yaşamadı” dedi.

Karıncalar yuvalarına karşı olası bir saldırıyı bertaraf etmek ve savunma için bu kokuyu salgılıyor. Özellikle astım hastaları ve sinüzit tedavisinde çok önemli olduğu belirlendi.

TRT Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.