Allah, Kabe gibi Mescid-i Aksa'yı da İsrail'den koruyacaktır

Allah, Kabe gibi Mescid-i Aksa'yı da İsrail'den koruyacaktır

AGD tarafından İstanbul'un fethinin 564'üncü yıldönümü nedeniyle Filistin'den gelen Mescid-i Aksa İmamı Kanal 7'ye özel açıklamalarda bulundu.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) ve Milli Gençlik Vakfı (MGV) tarafından İstanbul'un fethinin 564. yıl dönümü dolayısıyla Ayasofya’nın camiye dönüştürülmesi için Ayasofya Meydanı’nda "Fetih Namazı" kılmıştı. Kanal 7 Dış Haberler Servisinden İsmail Sinbarigov, Ayasofya önünde binlerce vatandaşa namaz kıldıran Filistinli Mescid-i Aksa İmamı Mohammed Ali El Abbasi ile özel röportaj yaptı. Fatih'te bulunan 'Mirasımız Derneği'nde gerçekleştirilen o çok özel röportajdan satır başları;

KÜÇÜK KIZ FATMA'NIN ÖLDÜRÜLMESİ

16 yaşındaki Fatma, Şam kapısı önünde bulunuyordu. İsrail askeri onu bağırarak yanına çağırdı. Fatma korkup, panikledi, tam o sırada İsrail askeri sebepsiz yere 20 kurşunla katledildi. Bundan sonra Filistin halkı gerçekten korku içinde yaşamaya başladı. Hala Filistinliler hayatları garanti altında değil.

"İSRAİL ASKERLERİ NÖBET TUTAN MURABIT KADINLARA SALDIRI"

Mescid-i Aksa'daki kadınlar, içeride, kapıda nöbet tutuyorlar, ancak İsrail askerleri murabıt kadınların içeri girmelerini maalesef yasakladı. Fakat kadınlara izin vermeyen İsrail askerleri Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya girip, orayı işgal etmelerine müsaade ediyor. Filistinli kadınların tek isteği Mescid-i Aksa'da ibadet edebilmek. Yahudi yerleşimciler, aksa avlusunda bu kadınlara şiddet uyguluyor, saldırıyor. Mescid-i Aksa'nın murabıt kadınları İsrail güçlerinin tüm engellemelerine rağmen aksa nöbetlerine devam ediyorlar.

EZANIN YASAKLANMASI

Ezan bizim dinimizde namaz vaktinin habercisidir. Onlar ezanlarımızı, namazlarımızı, dini ibadetlerimizi, faaliyetlerimizi yasaklamak istiyorlar. Kendi ibadetlerini öne çıkarmaya çalışıyorlar. Allah, ezanı yasaklamaya çalışanın cezasını verecek ve hesabını soracaktır. Tabi Filistin halkı ezanın yasaklanmasını kesinlikle kabul etmemektedir.

Son zamanlarda Yahudi yerleşimciler, kendi dini günlerini İsrail askerleri eşliğinde Mescid-i Aksaya girerek kutluyor. Bu işgal hareketleri son zamanlarda daha da artış gösterdi. Bununla birlikte Müslümanların Mescid-i Aksaya girişleri zorlaştırdı. Çünkü Mescid-i Aksanın içerisinde fiili olarak bulunmak istiyorlar ve kendi Yahudi kimliklerini öne sürmek istiyorlar. Çünkü Mescid-i Aksa'yı zaman ve mekan olarak bölüp tamamen kontrol altına almak istiyorlar. Fakat biz diyoruz ki; Allah her şeyin kadiri, Allah-u Teala'nın Fil suresinde buyurduğu gibi, Kabe'yi koruduğu gibi, Mescid-i Aksa'yı da koruyacaktır.

TÜRK HALKINA MESAJ

Buradan Türkiye'ye Filistin halkının mesajını vermek istiyorum. Türkler her zaman Mescid-i Aksaya gitsinler, orada bulunsunlar ve her yerde Mescid-i Aksa'yı anlatsınlar. Mescid-i Aksa'nın sıkıntılarını dile getirsinler. Son zamanlarda Türk halkını Mescid-i Aksa'da daha çok görmeye başladık. Ve biz Filistin halkı olarak onları Mescid-i Aksa'da görmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Teşekkür ederim.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum