Allah her çocuğa çok özel bir mektup gönderdi

Allah her çocuğa çok özel bir mektup gönderdi

Görmez, çocuklara seslenerek, "Allah her birinize çok özel bir mektup gönderdi. O çok özel mektubun adı Kur'an-ı Kerim'dir" dedi

Görmez, Yaz Kur'an kurslarının Diyanet İşleri Başkanlığı'nda düzenlenen açılış programında yaptığı konuşmada, ramazan-Kur'an ve çocuk, ramazan-Kur'an ve gencin birbirine yakışan üç kavram olduğunu bildirdi.

Görmez, "Bize Kur'an'ı getiren ramazan, aynı zamanda çocuklarla buluştuğu zaman bunu Allah'ın rahmeti saymamız gerekiyor" diye konuştu.

Kur'an öğrenmek üzere camiye gelen bütün çocukları tebrik eden Görmez, şöyle devam etti:
"Bugün bizim sevinç günümüz. Bugün bizim en müjdeli günümüz. Bana 'Diyanet İşleri Başkanlığı olarak milletimize yaptığınız en önemli hizmet nedir' diye sorarsanız, en az cami hizmetleri kadar en önemli hizmet bu hizmettir. Milyonları bulan çocuklarımızın camiyle buluşmaları, Allah'ın kitabı ile buluşmaları, Allah'ın kitabını, dinlerini, imanlarını, peygamberlerini öğrenmeleri... Bu eğitime verdiğimiz hizmet, Diyanet İşleri Başkanlığımızın en önemli hizmet kalemlerinden biri."

"16 milyon çocuğumuzun tümüne talibiz"

Son 10 yıldır Başkanlık olarak bu derse çalıştıklarına işaret eden Görmez, "Biz hepimiz müftümüzle, vaizimizle, imamımızla, müezzinimizle, Kur'an kursu öğretmenimizle, hep birlikte size hazırlık yapıyoruz. Siz bizim en kıymetli misafirimizsiniz. Yüce Rabbimiz sizleri 'gözün nuru' diye tavsif etmiş. Siz bizim gözlerimizin ışığısınız, geleceğimizsiniz. Geleceğimiz olan çocukların inançlarını, imanlarını öğrenmeleri, Allah'ın kitabı ile buluşmaları onları daha bu yaşlardan itibaren hep yüceltecektir" ifadesini kullandı.
Görmez, her çocuğun mutlaka Allah'ın kitabı Kur'an-ı Kerim ile tanışması gerektiğini vurguldı.

Görmez, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Bugün bu yaşlarda 16-17 milyon çocuğumuz var. Biz onların hepsine talibiz. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak istiyoruz ki bu topraklara çocuklarımız Kur'an-ı Kerim'den mahrum olmadan bir hayat yaşasın, Kur'an-ı Kerim'i öğrensin. Sadece Kur'an'ı okumayı değil, içindeki o güzelliklerle tanışsın, o kitabı bize getiren Peygamber'i tanısın. O kitabın bize öğrettiği ibadetlerimizi tanısın, namazı öğrensin, orucu öğrensin. Allah'a ibadet etmeyi öğrensin. İyi bir evlat olmayı öğrensin. Tabiata, insanlara, bütün canlılara şefkatli, merhametli bir insan olmayı öğrenmesini istiyoruz."

"Allah size çok özel bir mektup gönderdi"

Görmez, çocukların Allah'ın yarattığı en değerli varlık olduğunu belirterek, "Allah her birinize çok özel bir mektup gönderdi. O çok özel mektubun adı Kur'an-ı Kerim'dir. Sizi yaratan Rabbinizin size özel gönderdiği mektup olan Kur'an-ı Kerim'i öğrenmeden, okumadan, anlamadan bu hayatın tadına eremezsiniz" dedi.

"Çocuklarınızı Kur'an'dan mahrum bırakmayın"

Anne ve babalara Hazreti Muhammed'in (asm) "Bir annenin, babanın evladına bırakacağı en büyük miras güzel ahlaktır" hadisini hatırlatan Görmez, şu ifadeleri kullandı:
"İşte o güzel ahlakın kitabı olan Kur'an-ı Kerim ile çocuklarınızı tanıştırdığınız için hepinizi gönülden kutluyorum. Hepinizden iki şey istirham ediyorum; birincisi çocuklarınızı Kur'an'dan mahrum bırakmayın. İkincisi camilerde birlikte yaptığımız bu çalışmalara siz de katkıda bulunun. Biz hep dersimize çalışıyoruz. Çocuklarımıza en güzel şefkati, merhameti göstererek, onların tatilde olduklarını göz ardı etmeyerek, onların gönüllerini kazanarak Allah'ın kitabını, dinini, peygamberini onlara öğretmeye çalışıyoruz. Siz de bize katkıda bulunun. Hata yaptığımız zaman gelin hatamızı düzeltiniz."

"Gönül kapılarınızı açarak onları karşılayın"

Görmez, konuşmasında din görevlilerine de çağrıda bulundu. "Her çocuğumuz, her gencimiz bize Allahın gönderdiği aziz birer misafir" diyen Görmez, şöyle devam etti:
"Biz onları caminin kapısında, gönlümüzün bütün kapılarını açarak onları karşılamalıyız. Onların hiçbirinde camiye karşı Kur'an'a karşı Allah'ın kitabına peygamberine karşı gönül dünyalarında kötü iz bırakacak hiçbir söz ve davranış bizden sadır olmamalı. Biz çocuklarımızı, Allah'ın emaneti bilmeliyiz. Camiye gelen her çocuğumuzu Rabbimizin bize gönderdiği özel misafir olarak karşılamalıyız. Bu süre içerisinde oyunlarına bizzat katılarak, onlarla çocuk olarak, onlarla birlikte çocuklaşarak, Peygamberimiz de öyle yapmadı mı, onların gönül dünyalarına girerek, Allah'ın kitabını en güzel şekilde öğreterek onları ülkemizi, milletimizi ve alemi İslamı geleceğe taşıyacak büyük insanlar olacaklarını hep dikkate alarak bu vazifeyi en güzel şekilde yerine getirmeyi yüce Rabbimiz bizlere nasip eylesin."

Görmez, ramazan ayını büyük bir fırsat olarak değerlendirerek, "İlk gün gelen çocuklarımız son gün de gelecek şekilde, çocuklarımıza bu eğitimin en güzelini vermeye çalışalım" ifadesini kullandı.

Programın girişinde 4-5 yaşındaki çocuklardan oluşan minik mehter takımı küçük bir gösteri sundu.
Programda, 2014 yılı Kur'an Kursları Arası Kur'an-ı Kerim'i Yüzüne Güzel Okuma Yarışmasının Türkiye Birincisi Ahmet Can Yıldız, Kur'an-ı Kerim okudu. Görmez, Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından Ahmet Can Yıldız'ı alnından öptü.

aa

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.