Ali Suat Ertosun FETÖ'den soruşturuluyor

Ali Suat Ertosun FETÖ'den soruşturuluyor

ESKİ Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyesi Ali Suat Ertosun hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın FETÖ şüphesiyle soruşturma yaptığı ortaya çıktı.

ESKİ Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK)  üyesi Ali Suat Ertosun hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın FETÖ şüphesiyle soruşturma yaptığı ortaya çıktı.

23 Temmuz 2016 tarihli KHK kapsamında ‘milli güvenliğe karşı faaliyet’ gerekçesiyle Manisa Yüksek Tahsil Öğrenci Yurdu Vakfı da kapatıldı. Aralarında Ali Suat Ertosun’un da bulunduğu vakıf yönetim kurulu üyeleri hakkında FETÖ şüphesi ile soruşturma başlatıldı. İncelemede FETÖ ile bağlantılı olmadığı anlaşılınca vakfın faaliyetlerine izin verildi. Ancak vakfın yönetim kurulu üyeleri hakkındaki soruşturma sürüyor. Şüphelilerden Ertosun yıllardır FETÖ’ye karşı mücadele eden en etkin isimler arasında yer aldığını belirterek, “2009 yılından bu yana FETÖ ile etkin bir mücadele sürdüren biriyim. O zaman bize Ergenekoncu diyorlardı. Şimdi ise FETÖ’cü olduk. Ben bu vakıf sayesinde okudum. Her yıl 350 öğrenciye burs veriyoruz” dedi.  

Hürriyet

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.