Alevi dedeleri Umre yaptı

Alevi dedeleri Umre yaptı

Necef, Kerbela ve Medine'nin ardından İslamın çıkış yeri Mekke'ye gelen Alevi dedeleri ve Bektaşi babaları, ihram giyip umre yaptı.

Çıktıkları kutsal yolculuğa Necef'ten başlayan Alevi dedeleri ve Bektaşi babaları, son durakları olan İslamın çıkış yeri Mekke'de ihrama girip umre yaptı.

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik himayesinde, Turizm ve Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) tarafından gerçekleştirilen kutsal yolculukta Hz. Ali'nin ve Hz. Hüseyin'in yanı sıra 12 imamdan bazılarının türbelerini, Kerbela savaş alanını, tarihi ve dini öneme sahip yerleri ziyaret eden kafile, 14 Şubat'ta Medine'ye geldi.

Burada, Hz. Muhammed'in kabrini selamlayan, Mescid-i Nebevi ve önemli yerleri ziyaret eden grup, gece geç saatlerde İslamın çıkış noktası Mekke'ye geçti.

Medine çıkışında mikat mescidinde ihrama girip, niyet eden kafiledekiler, yaklaşık 5 saatlik yolculuğun ardından gece yarısı Mekke'ye ulaştı.

Umre niyeti sonrasında Kabe'yi tavaf eden kafile, daha sonra da tavaf namazı kıldı.

Safa ve Merve tepeleri arasında koşmak, hızlı yürümek manasına gelen say yapan gruptakiler, saçlarını da kestirdikten sonra sabaha karşı umre vazifesini tamamladı.

Mekke'den 22 Şubat da ayrılacak kafile, Sevr Dağı, Arafat, Müzdelife, Mina, şeytan taşlama mahalleri, Nur Dağı, Cennet-Ül Mualla Kabristanı, Cin Mescidi ve Hz. Muhammed'in evini ziyaret edecek.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.