Alevi Dedeleri: Hazreti Peygamber'in yolu aydınlık yoludur

Alevi Dedeleri: Hazreti Peygamber'in yolu aydınlık yoludur

Ardahan'daki Alevi vatandaşlar, Kutlu Doğum Haftası'nı düzenlenen etkinlikle kutladı. Programda Alevi dedeleri, Hz. Peygamber (s.a.v.)'in yolunun aydınlık yol olduğunu belirtti.

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Damal Müftülüğü tarafından Merkez İlköğretim Okulu’nda bir program düzenlendi. Büyük bir çoğunluğunu Alevi vatandaşların oluşturduğu ilçedeki program büyük ilgi gördü. Programda konuşan Damal İlçe Cemevi Dedesi Ali Ekber Göğtekin, Hz Muhammed (s.a.v.)'in yolunun aydınlık yolu olduğunu ifade ederek, “İslam barış dinidir. Alevilerin duaları Allah (cc), Muhammed (s.a.v.) ve Hz. Ali ile başlar. Peygamberimiz Ali’siz, Ali’siz de Peygamberimiz olmaz. Biri aydır, biri güneştir. Sevgili Peygamberimiz (s.a.v.)'in, ‘Her kim ki ehlibeytime sahip çıktı onlar kurtuldu, her kim ki ehlibeytimden uzaklaştı onlar helak oldu’ demiştir. Peygamberimizin yolu aydınlığa giden yoldur. O yoldan ayrılmamak gerekir. O’nun hayatını kendimize örnek almamız lazım.” dedi.
Hz. Peygamber (s.a.v.)'in âlemlere rahmet olarak gönderildiğine vurgu yapan Göğtekin, “Hz. Muhammed (s.a.v.)'in bize gönderdiği için âlemlerin rabbi Allah’a hamd, rahmeti olan Peygamberimiz (s.a.v.)'in ve O'nun ehlibeytine salat ve selam olsun. Işıkları hep yol göstericimiz olsun.” diye konuştu.
Programda, Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Mezhepleri Ana bilim Dalı Başkanı Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Kıyasettin Koçoğlu da ‘Hz Peygamber ve Merhamet Eğitimi’ konulu konferans verdi.
Programa Damal Kaymakamı Kadir Taner Eser, Ardahan Müftüsü Galip Akın, Damal Müftüsü Ebubekir Bayrak, Alevi kanaat önderleri ve vatandaşlar katıldı.
Stargündem