Alerjinizi deniz suyu ve güneşle tedavi edin

Alerjinizi deniz suyu ve güneşle tedavi edin

Çocuklarda sık görülen astım, alerjik rinit ve atopik dermatit tedavisinde denizin ve güneşin önemli rol oynadığı açıklandı.

Çocuk Sağlığı ve Alerji uzmanı Doç. Dr. Akgül Akpınarlı Antony, özellikle alerjik çocuklar için deniz tatilini öneriyor. Astım, alerjik rinit ve atopik dermatit gibi hastalıkların en iyi ve en doğal tedavisinin deniz suyu ve güneş ile olduğunu ifade eden Doç. Antony, ''Deniz suyunun şifası asırlardır biliniyor. Hatta modern tıbbın babası Hipokrat, deniz suyunun balık adamların yaralarını iyileştirdiğini keşfettikten sonra hastaları üzerinde kullanmıştı'' diyor.

Çocuklar deniz suyundan faydalanmalı
Deniz suyunun içerdiği mineral tuzları, amino asitler ve eser elementlerle insan vücudu için vitamin deposu özelliği taşıdığını dile getiren Doç. Antony, ''Alerjik hastalıkların tedavisinde en önemli doğal tedavi yöntemlerinden biridir. Özellikle de çocuklar deniz suyundan bolca faydalanmalıdır. Deniz suyunda bulunan kalsiyum karbonat, sülfat, potasyum klorür ve sülfat, magnezyum klorür, magnezyum sülfat çocuklarda şifa niteliği taşımaktadır'' diye konuşuyor.

Doç. Akpınarlı’ya göre, deniz suyu, güneşle birleştiğinde atopik dermatit, ya da çocukluk çağı egzaması denilen deri hastalığından kurtulmada da etkili oluyor. Ayrıca ürtiker veya halk arasında kurdeşen olarak adlandırılan kaşıntılı alerjik cilt lezyonları ve sıcağın etkisiyle ortaya çıkan isilikten korunmada da yararlı.

Sinüziti olanlar yüzmeli
Uzmanlar sinüzit sorunu olanlara da deniz tatili öneriyor: ''Deniz suyu tüm sinüs yollarını temizler. Dolaylısıyla alerjik rinit ve kronik sinüzitin temizlenmesinde çok etkilidir. Yüzme, akciğerlerin kapasitesini artıran en etkili fizik tedavidir ve astım hastalarına önerdiğimiz en önemli sporlardan biridir. Deniz tatilinin en önemli faydalarından biri de yaz boyunca güneşten gelen UV ışınları ile vücudumuzda depoladığımız D vitaminidir.''

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.