Alerjik hastalara 'kapalı alan' uyarısı!

Alerjik hastalara 'kapalı alan' uyarısı!

Alerjik hastalara 'kapalı alan' uyarısı!

Zirve Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi ve Halk Sağlığı Uzmanı Nilgün Ulutaşdemir, kış aylarının yaklaşması ve havaların soğuması ile birlikte alerjik hastalar için zor günlerin başladığını belirterek, çocuklar, yaşlılar ve kronik hastalığı olanların risk grubunda olduğunu dile getirdi.
 
Alerji hastalarının her zamankinden daha çok dikkat etmesi gerektiğine vurgu yapan Nilgün Ulutaşdemir, "Özellikle alerjik astımı olan hastalarda; alerjenler, viral enfeksiyonlar, soğuk hava, kirli hava, sigara dumanı, ilaçlar, gıda katkı maddeleri, parfüm kokuları, stres gibi faktörler astım ataklarını tetiklemektedir." dedi. Havaların soğumasıyla birlikte alerjisi olan kişilerin kapalı alanlarda daha çok etkilendiğine dikkat çeken Ulutaşdemir, şunları kaydetti:
 
"Birçok insan kapalı alanların alerji ve astımı tetikleyen alerjenlerle dolu olduğunun farkında bile değildir. Kapalı alanlarda daha çok zaman geçirmek, bu alerjenlere daha çok maruz kalmak anlamına gelir. Bu yüzden; burun akıntısı, tıkanıklık, boğazda ve burunda kaşıntı, gıdıklanma hissi, hapşırık, gözlerde kızarıklık, sulanma, göğüste hırıltı hışıltı, nefes darlığı gibi şikayetler hassas bireylerde soğuk havalarda artar."
 
Alerjisi olan kişilerin hava kirliliği olan ortamlardan uzak durması gerektiğini dile getiren Ulutaşdemir, dışarı çıkıldığı zaman ağız, burun ve göz gibi organların özellikle korunması gerektiğine dikkat çekti. Alerjisi olanlar için evlerinde de önlemler alması gerektiğini belirten Ulutaşdemir, evin iyi havalandırması gerektiğini ve ev içinde de kesinlikle sigara içilmemesi gerektiği noktasında uyarılarda bulundu.
 
Cihan 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.