“Alemlere Rahmet Kısa Film Yarışması” başladı

“Alemlere Rahmet Kısa Film Yarışması” başladı

Siyer Vakfı’nın organize ettiği ve bu yıl 2.si düzenlenecek olan 02 Mart 2015 Pazartesi günü yapılan basın lansmanıyla başladı.

Lansmanda ilk olarak Siyer Vakfı ve yarışma komitesi adına Siyer Vakfı Kültür Komisyonu Başkanı Mehmet Kaman söz alarak, yarışmanın takvimini ilan edip, hedef, amaç ve yarışmanın teknik detayları ile ilgili açıklamalar yaptı.

“Hedefimiz, Alemlere Rahmet olan Peygamber Efendimiz ‘in (sas) getirdiği mesajı hakkıyla bu çağa taşımayı kendisine miras edinen herkesin, çağımızın en önemli iletişim yöntemlerinden biri olan sinema aracılığıyla, bu gayelerini ortaya koyacakları yapımlarla, Peygamber Efendimizi (sas) tanımaya aday tüm insanlara ulaşmasını sağlamaktır. 

Bu yarışma Siyer Vakfı tarafından, sinema sektöründe Peygamber Efendimiz ‘in (sas) mücadelesinin, davasının ve mesajlarının anlaşılabilmesi konusunda bir farkındalık oluşmasını sağlayacak kısa metrajlı filmler üretilmesi ve bu niyetteki insanların desteklenmesi amacıyla tertip edilmiştir. Geçen yıl ilk defa böyle bir yarışma organize ettiğimiz için birtakım dezavantajlarımız oldu. Buna rağmen yarışmaya 50 eser katıldı. Hazırladığımız ödül töreni ve gala gecesi yerel, ulusal ve uluslararası televizyonlar aracılığıyla 3.5 milyon kişiye ulaştı. Sosyal medyada -twitterda- 6 saat boyunca trend topic olarak kaldık. Bugün web sitemiz yayınına başladı.

Toplantıda Alemlere Rahmet Kısa Film Yarışması’nın içeriğiyle ilgili birtakım açıklamalarda da bulunan Mehmet Kaman sözlerine şöyle devam etti:

“Takdir edileceği üzere yarışmamızın konusu Peygamberimiz olduğundan, işleniş, içerik şekil açısından biraz hassas olunması gerekiyor. 

Alelade bir iş ortaya konmaması gerekiyor. Bir ön şart olarak değil ama bu konuda bir takım hususları belirtmemiz gerekiyor. Bunlar aynı zamanda yarışmamızın kırmızı çizgileridir. Filmlerde kesinlikle edep kurallarına dikkat edilerek; şiddet unsuru, cinsellik vurgusu ön plana çıkmasın istiyoruz. Sigara ve alkol kullanımı ile kadın-erkek ayrımcılığı, diyaloglarda argo ifadeler de tarafımızdan kabul görmeyecek hususlardır. Bunların dışında katılımcılar konsept çerçevesinde her türlü konuyu, her türlü mekanda işleme özgürlüğüne sahiptir. Yarışmanın bu yıl ki ana konsepti, ‘‘O’nun Ahlakı Kur’an, davası Furkan” olarak belirlenmiştir. Eserler bu çerçevede ele alınacak ve değerlendirilecektir. Geçen yıl olduğu gibi bu yılda yönetmenlerimiz, senaryolarını Peygamber Efendimiz ‘in bir hadis-i şerifi ile bağlantı kurarak oluşturmaları gerekiyor.”

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.