Alemlere Rahmet Kısa Film Yarışması

Alemlere Rahmet Kısa Film Yarışması

Siyer Vakfı, Cumhuriyet tarihinde ilk kez İslam Peygamberi Hazreti Muhammed (sas)’e ithaf edilmiş kısa film yarışması düzenliyor.

Siyer Vakfı, Peygamberimiz Hazreti Muhammed (sas)’i beyaz perdeye taşıma düşüncesindeki gençlere fırsat kapısı açıyor. Vakıf, Sinemerkez Akademi işbirliğiyle düzenlediği “Alemlere Rahmet Kısa Film Yarışması” ile, İslam Peygamberi Hazreti Muhammed (sas)’in mesajının sinema yoluyla anlatılması için bir yarışma başlattı.

Alemlere Rahmet Kısa Film Yarışması’nın tanıtım toplantısı önceki akşam Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi’nde gerçekleşti. Yarışmanın tanıtım toplantısına Sinema eleştirmeni Bünyamin Yılmaz’ın yanısıra Sinemerkez Akademi Genel Direktörü Ali Murat Güven ile Siyer Vakfı Siyer Vakfı Genel Sekreteri Cemil Nazlı ve Kültür Komisyonu Başkanı Mehmet Kaman katıldı.

HAZRETİ PEYGAMBER’E İTHAF EDİLEN İLK YARIŞMA

Tanıtım toplantısında konuşan Siyer Vakfı Genel Sekreteri Cemil Nazlı, Mustafa Akkad’ın 1976 yılında çektiği Çağrı filminin iyi bir yapım olmasına rağmen aradan geçen yaklaşık 40 yıllık sürede bu yapımın geçilemediğini söyledi. Nazlı, gayelerinin sinemacılara imkânlar sağlayarak Hazreti Muhammed’in hayatının daha geniş kesimlere anlatılması olduğunu söyledi. Sinemerkez Akademi Genel Direktörü Ali Murat Güven, yarışmanın İslam Peygamberi Hazreti Muhammed (sas)’e ithaf edilmiş ilk yarışma olması sebebiyle bir ilk olduğunu belirterek “Dünyada Yahudiler adına Jewish Film Festival adıyla yarışmalar düzenlenmesine rağmen, Müslümanların sanattan anlamadıkları ve anlamayacakları iddia ediliyor. Din sinema yoluyla pek güzel bir şekilde anlatılabilir. İşte bu festival, bu noktada bir ilk olacaktır” diye konuştu.

TOPLAM 20 BİN TL ÖDÜL

Başarılı sanatçılara toplam 20.000 TL nakdî para ödülünün verileceği yarışmada birincinin ödülü 8 bin TL olarak belirlendi. Yarışmada, herhangi bir yaş, eğitim, cinsiyet, ırk, dinsel inanç ya da mezhep sınırlaması getirilmezken, filmlerin 15 dakikayı aşmaması gerekiyor. Yarışma hakkında detaylı bilgi www.alemlererahmet-kisafilmyarismasi.com adresi ile (0216) 492 41 81 nolu telefondan alınabiliyor. Son başvuru tarihi 1 Eylül 2014 Pazartesi olarak belirlenen yarışmada 26 Ekim 2014 Pazar günü İstanbul’da düzenlenecek.

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.