Âlemlere Rahmet film yarışması sonuçlandı

Âlemlere Rahmet film yarışması sonuçlandı

“Âlemlere Rahmet, Ulusal Kısa Metrajlı Film Yarışması” sonuçlandı

Risale Haber-Haber Merkezi

Siyer Araştırmaları Merkezi / Siyer Vakfı tarafından “Âlemlere Rahmet” olarak gönderilen Peygamber Efendimiz’in (sas) hem ülkemiz halkı, hem de uluslararası alanda daha doğru bir şekilde tanınması, son nefesine kadar taviz vermeden yürüttüğü hak davasının, insanlığa ışık tutan düşüncelerinin derinlemesine anlaşılması ve lâyıkıyla sevilip hürmet görmesi amacıyla düzenlenenÂlemlere Rahmet, Ulusal Kısa Metrajlı Film Yarışması” sonuçlandı.

50 eserin katıldığı yarışmanın ödül töreni Fatih Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi’nde düzenlendi. Töreninde dereceye giren filmlerin gösterimi yapıldı. Toplamda 20 bin TL’ye ulaşan ödüllerin takdimi gerçekleşti.

Sunuculuğunu Bekir Develi’nin yaptığı tören Kur’an-I Kerim tilavetiyle başladı. Ardından Siyer Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya selamlama konuşması yaptı. Siyer Vakfı Kurucusu Araştırmacı Yazar Muhammed Emin Yıldırım da yaptığı konuşmada: "Hz. Peygamber efendimiz’in (sas) ve O’nun elinde yetişen Sahabilerimizin hayatlarından kendimize örnek alabilmemiz için, bugünün şartlarında bir dille bunu yapmak zorundayız. İşte sinema bu konuda en önemli bir araçlardan biridir. Yarışmanın isminin ‘Ulusal’ değilde ‘Ümmetsel’ diye isimlendirilmesi daha uygundur" dedi.

Sine-Merkez Akademi ile işbirliği ile gerçekleştirilen projede  Akademi başkanı Ali Murat Güven de kısa bir konuşma yaptı. Güven, konuşmasında 10 aylık süreçten bahsetti. Güven, ön jürinin filmleri elerken çok zorlandıklarını, büyük jürinin de dereceye girenleri seçerken aynı şekilde kılı kırk yaracasına bir hassasiyet ile hareket ettiklerini hatırlattı ve bu yarışmanın kendisi için en önemli ayrıcalığının Peygamber Efendimiz’e (sas) atfedilmiş olması olduğunu söyledi.

Film yarışmasının jürileri şu isimlerden oluştu:

-İhsan Kabil (Sinema Yazarı - Jüri Başkanı)

-Bedir Acar (Gazeteci - Sanat Eleştirmeni)

-Bünyamin Yılmaz (TV Program Yapımcısı - Sanat Eleştirmeni)

-Tarık Tufan (TV Program Yapımcısı - Yazar)

-Yrd. Doç. Dr. Nihal Şahin Utku (İslam Tarihçisi - Akademisyen)

-Merve Kavakçı (Politikacı-Akademisyen - Yazar)

-Mehmet Kaman (İletişimci - Siyer Vakfı Kültür Komisyonu Başkanı)

Dereceye giren filmler ise şöyle:

Mansiyon 1 Ödülü Rahmetli Yönetmen Yücel Çakmali adına ‘’Değirmen’’ filmi ile Bünyamin Duranoğlu’na aitti. Duranoğlu'na Albarakatürk Kurumsal iletişim müdürü Ekrem Şahin ödülünü verdi

Mansiyon 2 Ödülü Hz. Muhammed (s.a.s.)’in şairi Hassan b.Sabit adına  ‘’Ben olmasam, o olsa…’’ filmi ile Kevser Canbal-Harun Reşit Canbal’a  verildi. Canbal'a ödülünü,  Sinema oyuncusu Yaşar Alptekin verdi.

Jüri Özel Ödülü Şehit Yönetmen Mustafa Akkad adına ‘’Kırıntı’’ filmi ile Zahit Ali Kilit’e verildi. Kilit'e ödülünü büyük jüri başkanı ve sinema eleştirmeni İhsan Kabil verdi.

Siyer Vakfı Özel Ödülü yarışmaya Şırnak/Uludere Roboski Köyünden katılan ‘’Cennete Yolculuk’’ filmi ile Mehdi Encü’ye verildi. Encü'ye ödülünü Siyer Vakfı Başkanı Mehmet Kaya takdim etti.

Üçüncülük ödülü ‘’Serender’’ filmi ile Seyid Çolak’a verildi. Çolak'a ödülünü sinema dalında birçok eseri olan yüzlerce film ve diziye yönetmenlik yapan  Sefa Önal tarafından takdim edildi.

İkincilik ödülü ‘’karanliğa Doğmak’’ filmi ile Bülent Şahin’e verildi. Şahin'e ise ödülünü TürkMedya Yönetim Kurulu Başkanı İşadamı Ethem Sancak takdim etti.

Ethem Sancak, yapılan organizasyondan memnuniyetini dile getirerek, bu alandaki çalışmaları yaygınlaştırmak amacı ile tüm yarışmacılara, 10.000 tl ödül vereceğini vaadetti.

Birincilik ödülü ise ‘’Ev’’ filmi ile Orhan Dede’ye verildi. Dede'nin ödülünü ise Siyer Vakfı Kurucusu Muhammed Emin Yıldırım takdim etti.

Daha sonra tüm finalistler, jüri heyeti ve diğer katılımcılar ile hatıra fotoğrafı çekilerek ödül töreni son buldu.

siyer.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.