Albenili baklavaya aldanma!

Albenili baklavaya aldanma!

Pankobirlik'in Genel Müdürü Taner Taşpınar, şeker konusunda kamuoyundaki algıları yıkacak bir çalışma başlatacaklarını açıkladı.

Pankobirlik Genel Müdürü Taşpınar, nişasta bazlı şeker (NBŞ) tamamen kimyasal bir ürün olmasına karşın, kristal şekerin, şeker pancarından üretildiğine dikkat çekerken, doğal pancar şekeri konusunda kamuoyunu bilinçlendireceklerini söyled. Taşpınar, doğal pancar şekeri tokluk hissi verirken, NBŞ bazlı şekerin ise böyle bir his vermediği için obeziteye neden olduğuna işaret etti. Halka pancarın doğallığını anlatacaklarını kaydeden Taşpınar, " Asıl büyük tehlike yapay tatlandırıcılarda. Bu ürünler direkt kanserojen. Ancak onlarla ilgili yorum yapılmıyor" dedi.

ALBENİLİ BAKLAVAYA ALDANMA
Taşpınar, TV reklamları, broşür ve bilboardlarla halkı bilinçlendirirken, ürünlerinde pancar şekerini kullanan firmalara da ödül vereceklerini aktardı. Taşpınar, "Torku ürünleri yanında Erciyes Börek, Carrefour pastane ürünleri ve Uludağ Gazosu gibi ürünlerde gerçek şeker kullanılıyor. Böylece halkın da duyarlılığı artacak" diye konuştu. Taşpınar, NBŞ'li dondurma ağızda buruk bir tat bırakırken, NBŞ'li baklavanın ise albenili, şeffaf ve parlak olduğunu kaydetti.

Türkiye 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.