Alarm bir alt seviyeye indirildi

Alarm bir alt seviyeye indirildi

İzlanda’da Bardarbunga Yanardağı’nın faaliyete geçebileceği endişesiyle havayolu şirketlerine yapılan alarm bir alt seviyeye indirildi.

İzlanda’da bir süredir meydana gelen volkanik depremlerin ardından Bardarbunga Yanardağı’nın faaaliyete geçebileceği endişesiyle havayolu şirketlerine yapılan “Kırmızı alarm” uyarısı alt seviye olan ''Turuncu''ya indirildi. 
 
İzlanda Meteoroloji Ofisi’nden yapılan yazılı açıklamada, uyarının bir alt seviyeye çekilmesine rağmen henüz Bardarbunga Yanardağı’nda sismik aktivitenin azaldığına ilişkin net bir gösterge olmadığı, halen olası bir faaliyete geçme tehlikesinin devam ettiği uyarısında bulunuldu.
 
Açıklamada,  yanardağ çevresindeki ilk sarsıntıların geçen hafta Salı günü başladığı, bu sabah da 5,4 ve 5 büyüklüğünde iki deprem meydana geldiği aktarıldı.
 
İzlanda’daki yanardağların faaliyete geçmesi ülkedeki oldukça gelişmiş acil durum önlemleri sayesinde can kaybına yol açmasa da etkisini tüm dünyada hissettiriyor.
 
Ülkede 2010 yılında faaliyete geçen Eyyafyallayökül Yanardağı'nın püskürttüğü küller, 100 binden fazla uçak seferinin iptaline ve uluslararası uçuşlarda bir hafta boyunca büyük bir kaos yaşanmasına neden olmuştu. 
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.