‘Alanya artık kokmayacak’

‘Alanya artık kokmayacak’

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Alanya ve Mahmutların artık kokmayacağını söyledi.

 İlçeye çöpten elektrik üretecek ‘bertaraf tesisi’ yapacaklarını belirten Türel, “Alanya’da ve Antalya’da her şey eskisinden daha güzel olacak” dedi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in Alanya Ticaret ve Sanayi Odası’nda basın toplantısı düzenleyerek, ilçenin sorunları konusunda açıklamalarda bulundu. Toplantıya AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak, AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, AK Parti Alanya İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu, Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney, Genel Sekreter Birol Ekici ve ASAT Genel Müdürü Faruk Karaçay katıldı.
Göreve geldiklerinde Alanya’da arıtmaların kapasitelerinin dolduğunu, mekanik sorunlar yaşandığını anlatan Başkan Türel, “Turizmin en büyük sermayesi denizi koruyamazsak telafi edilemez sorunlarla karşı karşıya kalırız. Alanya, Mahmutlar, Oba, Tosmur, Cikcikli, Okurcalar arıtma istasyonlarını yeniliyoruz.” dedi.
‘MİS KOKAN ALANYA YAPACAĞIZ’
Alanya’nın alt yapı sorunlarını çözeceklerini ifade eden Türel şu bilgileri verdi: “2015 yılında Alanya’ya 4 milyon liralık yatırımla 15 kilometre kanalizasyon hattı yapacağız. 2015-2016 yıllarında Alanya’ya 21 milyon 164 bin liralık içme suyu yatırımı, 39 milyon 850 bin liralık arıtma yatırımı, 4 milyon 50 bin liralık kanalizasyon ve yağmur suyu yatırımı olmak üzere, toplamda 65,6 milyon liralık yatırım gerçekleştireceğiz.”
ÇÖPTEN ELEKTRİK ÜRETİLECEK
Çöp sorununa da değinen Türel şöyle konuştu; “Türkler’de Katı Atık Bertaraf tesisi kurmak için yer tahsisi aldık. Bir iki sene içinde Alanya çöpünden elektrik elden ediyor olacak. Alanya’nın bir başka sorunu olan Dim Çayı üzerindeki Ak Köprü’yü de Büyükşehir Belediyesi olarak yapacağız. 100 metre uzunluğunda, 40 metre yüksekliğinde, çift şeritli olacak köprü 12 köye ulaşımı sağlayacak. Köprü, artık Alanya’nın sorunlarından biri olmayacak.”

Toptancı hali sorunu tarihe karışacak

Alanyalılara Toptancı Hal konusunda söz verdiğini ve ‘Seçilirsem çözerim’ dediğini hatırlatan Başkan Türel, “Zaman kaybetmeden ALTSO’ya ‘komisyoncuların önüne düş, proje çizdir, bunu uygulayalım’ teklifinde bunduk. Şimdi proje hazırlıyorlar. Biz de Orman Bakanlığı’ndan 90 dönümlük bir alanın tahsisi için adım attık ve bu alanı alacağız. Buraya komisyoncuların kendi çizdirdikleri projeyi uygulayacağız.” diye konuştu.

Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.