Aktay: AK Partili Kürt kardeşlerimizi kimse yıldıramayacaktır

Aktay: AK Partili Kürt kardeşlerimizi kimse yıldıramayacaktır

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Aktay, "AK Parti mensubu Kürt kardeşlerimizi kimse yıldıramayacaktır. Aslında, AK Parti en büyük Kürt partisidir." dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Yasin Aktay, partisinin Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısında, toplantıda iç güvenlik ve PKK terör örgütünün faaliyetlerinin değerlendirildiğini, terörle mücadelenin bütün kararlılığıyla süreceğini belirtti.

Son zamanlarda güvenlik güçlerinin yaptığı önemli operasyonlar neticesinde PKK'nın büyük kayıplar verdiğini, bu anlamda önemli bir mesafe katedildiğini ifade eden Aktay, burada önemli konunun terör örgütünün bölge halkı nezdinde uğradığı ciddi itibar kaybı olduğunu bildirdi.

Aktay, terör örgütünün bildiği yolları denemeye devam ettiğini, teşkilatlara yönelik daha önce yürüttüğü tehditleri son zamanlarda cinayetlere dönüştürme yolunda birtakım eylemler ortaya koyduğunu anımsattı.

Terör örgütü tarafından öldürülen AK Parti üyelerinin hepsinin Kürt olduğuna dikkati çeken Aktay, şunları söyledi:

"Burada nasıl bir mesaj verilmek istendiği çok açık. Şehit kardeşlerimiz, AK Partili oldukları için öldürüldü. PKK, AK Parti çatısı altında siyaset yapmayı adeta kendi koyduğu orman kanunuyla yasaklamaya çalışıyor insanlara. Kürtlerin haklarını savunmaya çalıştığı iddiasında bulunan bir örgütün ve müzahir siyasi hareketin bu tür olayları Kürtlere ne kazandırmaktadır? Bunun tek anlamı Kürtlere, 'Sizin seçme özgürlüğünüz, başka bir parti altında siyaset yapmanız yasaktır.' demektir. Bunun bir toplumu özgürleştirmek, siyaset ve demokrasi ile alakası yoktur. AK Parti mensubu Kürt kardeşlerimizi kimse yıldıramayacaktır. Aslında, AK Parti en büyük Kürt partisidir. Bunu telaffuz etmiyor olmamız bizim aynı zamanda bir Türk partisi, Türkiye'yi kuşatan, Türkiye'yi oluşturan bütün bileşenlerin partisi olmamızdır. Bizim partimizin içindeki Kürtlerin sayısı kesinlikle kendini Kürt partisi olarak niteleyen partiden çok daha fazladır. Bunu herkesin net bir şekilde bilmesi gerekiyor."

"Kalleşçe arkadan yanaşıp pusu kurarak kimse gücünü göstermiş olmaz"

Yasin Aktay, Kürt meselesini çözdüklerini, Kürtlerin bu memleketin bir meselesi değil, ama Kürt vatandaşların meselelerinin bulunduğunu, bu meseleleri çözmenin de boyunlarının borcu olduğunu kaydetti.

Tehditlere pabuç bırakmayacaklarını vurgulayan Yasin Aktay, "Parti teşkilatlarımızın hepsi duruş, şehadet, onurlu duruş ve Kürt olmak nedir onlardan çok daha iyi biliyor. Kalleşçe arkadan yanaşıp pusu kurarak kimse gücünü göstermiş olmaz, sadece acziyetini göstermiş olur. Burada belki bir güç gösterisi vardır ama güçlülüğün gösterisi yoktur. Öldürmeye en aciz insanın gücü bile yeter. Önemli olan insanlara ne sunduğunuz, onlara ne vaat edebildiğinizdir. Bu konuda onların bir şey vaat etmesini beklemiyoruz. Onlar birilerinin maşası ve taşeronudur." ifadelerini kullandı.

Yıldırım-Bahçeli görüşmesi

Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Aktay, "Başbakan Binali Yıldırım ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin görüşmesinde başkanlık sistemi gündeme geldi mi? AK Parti ne zaman anayasa değişiklik teklifini Meclis'e getirecek?" sorusu üzerine Aktay, "Sayın Bahçeli ile Sayın Başbakanımız arasında gayet verimli bir toplantı olmuştur. Daha önce Sayın Bahçeli'nin yeni anayasayla ilgili yaptığı açıklamalar aslına bakarsanız, Sayın Bahçeli'nin sorumlu devlet anlayışı yaklaşımıyla ortaya koyduğu çok güzel, ilginç bir tavır olmuştur. Tabi ki bu tavrın içeriğinin ne olduğu konusunu kendisi henüz doldurmuş değildir. Bunun nasıl bir ortak çalışmaya veya bir katkıya dönüşeceği hususu Sayın Genel Başkanımızla Sayın Devlet Bahçeli arasındaki görüşmede ele alınmıştır." karşılığını verdi."

"Bahçeli'nin tavrı, Türk siyasetinin kalitesini yükseltmiştir"

Görüşmede, Başbakan Yıldırım'ın, Bahçeli'yi, 15 Temmuz darbe girişimi konjonktüründe iç ve dış konularda bilgilendirdiğini aktaran Yasin Aktay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sayın Bahçeli'nin 15 Temmuz'dan beri ortaya koyduğu tavır, Türk siyasetinin kalitesini gerçekten de yükseltmiştir. Türk siyasetinin özlediği bir tabloya çok değerli katkılarda bulunuyor olduğunu yeri gelmişken ifade etmek istiyorum. Burada partilerin kendi farklı tavırları, tutumları olabilir. Bunu her zaman saygıyla karşılıyoruz. 'Yeter ki memleketimiz kurtulsun, yeter ki memleketimiz, ülkemiz bundan kazansın.' yaklaşımıyla hareket edildiğinde birbirimize söyleyeceğimiz şeyler çok daha fazla oluyor. Temel önceliğimiz, ülkemizin hayrı, selameti, kurtuluşu, güvenliği olunca, bu temel hususlarda ortak bir yaklaşımı, ortak değerler çerçevesinde benimsediğimiz zaman, emin olun hepimiz bundan çok faydalanıyoruz."

Yasin Aktay, Başbakan Yıldırım'ın, bu çerçevede CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu da son gelişmeler ışığında bilgilendirmeye devam edeceğini bildirdi.

Başbakan Yıldırım'ın, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile ne zaman görüşeceğine ilişkin soru üzerine Aktay, "En kısa zamanda ama bunun henüz bir takvime bağlanmış olduğunu söyleyemem." dedi.

 "Ortak çalışma diye bir şey yok"

Aktay, "Görüşmede Sayın Bahçeli ve Sayın Başbakan, ortak çalışma yapılması konusunda bir uzlaşıya mı varmışlar?" sorusunu ise şöyle yanıtladı:

"Öyle ortak çalışma diye bir şey yok. Yani her parti kendi çalışmasını kendisi yapıyor. Burada tabi ki biz Milliyetçi Hareket Partisi'nin kendi hassasiyetlerini, yaklaşımını elbette merakla ilgiliyle bekliyoruz ama biz kendi çalışmalarımızı yapıyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi de muhtemelen kendi çalışmasını yapıyor olacaktır. Neticede herkes kendi mutfağında kendi tasarısını yapacaktır. Türkiye Millet Meclisi'ndeki komisyon çalışmaları bunun için var zaten. O komisyon çalışmalarında bunlar değerlendirilecektir." 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.