Akşehirli üreticiler, kiraz ve vişneyi pazarlayamıyor

Akşehirli üreticiler, kiraz ve vişneyi pazarlayamıyor

Akşehir'de kiraz ve vişne yetiştiren çiftçiler, ürünlerini pazarlayamamaktan dertli. Sezon açılırken 5 liradan alıcı bulan Akşehir kirazı, aracı firmaların fiyat düşürmesiyle 1,5 liraya kadar geriledi. Vişnenin ise fiyatı 1,2 lira olarak belirlendi.

Sezon açılışında 5 liradan alıcı bulan kiraz, çiftçilerin yüzünü güldürse de kısa süre sonra hayal kırıklığına uğrattı. Bazı çiftçiler, kısa süre içinde toplanıp paketlenmesi gereken kirazı işçi eksikliği sebebiyle toplatamadı. Ürün kalitesi düşen kirazın fiyatı 1,5 TL'ye kadar düşünce üretici adeta iki arada bir derede kaldı. Çünkü bu fiyata satılan ürün, işçi masraflarını zor karşılıyor. 
 
Atakent Mahallesi'nde kiraz yetiştiren Yaşar Doğu, yıllardır kiraz ve vişneyi pazarlayamadıklarını kaydetti. Aracı firmalara mahkum olduklarını belirten Doğu, çiftçilerin çok acil bir satış birliği kurması gerektiğini ifade etti. Akşehir'e bir soğuk hava deposu kurulmasının elzem olduğunu kaydeden Doğu, ''Başka hiç bir şekilde ürünlerimizi değerinde satamayız. Alıcı firmalar fiyatlarla kendi menfaatleri doğrultusunda istedikleri gibi oynuyor. Çiftçiyi düşünen yok.'' şeklinde konuştu. 
 
Cihan 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.