Cuma hutbesinde İsrail ve Trump'a tepki

Cuma hutbesinde İsrail ve Trump'a tepki

Şeyh Sabri, "İsrail, Filistin topraklarında Yahudi yerleşim birimlerini genişletmek ve yenilerini inşa etmek için milyarlarca dolarlık bir bütçe hazırlamış. Donald Trump başkanlığındaki...

Kudüs Yüksek İslami Heyeti Başkanı ve Mescid-i Aksa İmam Hatibi Şeyh İkrime Sabri, Mescid-i Aksa’daki cuma hutbesinde, "Mescid-i Aksa’ya yönelik tehditler gün geçtikçe artıyor. İsrail’in, Filistin topraklarındaki Yahudi yerleşim birimleri inşa faaliyetleri hız kaybetmeden devam ediyor." dedi.

Şeyh Sabri, İsrail’in Filistin topraklarındaki Yahudi yerleşim birimi inşa faaliyetlerinin sürdüğüne dikkati çekerek, "İsrail, Filistin topraklarında Yahudi yerleşim birimlerini genişletmek ve yenilerini inşa etmek için milyarlarca dolarlık bir bütçe hazırlamış. Donald Trump başkanlığındaki yeni Amerikan yönetimi de bu faaliyetleri destekliyor." ifadelerini kullandı.

Filistin yönetiminin ABD ve İsrail’in ortaya koyduğu politikalara alternatif bir politika geliştiremediğini vurgulayan Şeyh Sabri, "Filistin toprakları pazarlık konusu yapılamaz. ABD ve İsrail’in politikalarıyla hareket etmek ironiden başka bir şey değildir." diye konuştu.

Şeyh Sabri, Filistin ve Kudüs’ün Allah’ın Müslümanlara emaneti olduğunu belirterek, "Mescid-i Aksa ve mukaddesatımız her gün Yahudilerin baskınlarına maruz kalıyor. Aksa’yı almak Yahudilerin düşmanca hedeflerinin en başında geliyor." dedi.

Yahudilerin "Harem-i Şerif"e yönelik tehditlerinin gün geçtikçe arttığını vurgulayan Şeyh Sabri, "Mescid-i Aksa ve Kudüs zaman uzasa da Müslüman halkı ile ayakta kalacak ve bu zalimlere baş eğmeyecektir." ifadelerini kullandı.

Doğu Kudüs ve Batı Şeria, 1967'den beri İsrail tarafından işgal altında tutuluyor. İşgal altındaki Doğu Kudüs'te 200 bini, Batı Şeria'da ise 400 bini aşkın Yahudi yerleşimci bulunuyor. Uluslararası hukuka göre buralardaki tüm Yahudi yerleşim birimleri yasa dışı kabul ediliyor.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.