Aksaray’da kütüphane öğrencinin ayağına gitti

Aksaray’da kütüphane öğrencinin ayağına gitti

İçerisinde üç binden fazla klasik ve kült eser bulunan Cemalettin-i Aksarayi Bilgi Evi, Aksaray’da öğrencilerin en yoğun olduğu Kültür Parkı’nın karşısında faaliyete geçti. Dış görüntüsü, devasa kitapları andıran özel tasarımlı Bilgi Evi'ne şimdiden 500 ö

Aksaray’ın en işlek bölgesi olan Kafeler Caddesi üzerine, Kültür Parkı’nın hemen karşısına konumlandırılan kitap tasarımlı Cemalettini Aksarayi Bilgi Evi’ne Aksaraylılar büyük ilgi gösteriyor. Şehrin en işlek caddesi üzerine yerleştirilen ilginç tasarımlı Bilgi Evi’ne, yoldan geçenler dönüp bir kez daha bakıyor.

Yazar buluşmaları yapılacak 

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Bilgi Evi’nin Aksaray’da yoğun ilgi gördüğünü, bu yüzden şehrin birçok yerinde hayata geçirmeye devam edeceklerini söyledi. Yazgı, Bilgi Evi’nin kentte öğrencilerin en kolay ulaşabilecekleri yerlere konumlandıracaklarını belirterek, “Dünya klasikleri ile çok aşırı uçta olmayan ve her düşünceye hitap eden yazarların önemli eserlerini burada topladık ve bunları sürekli olarak yenileyeceğiz. Bir öğrenci buradaki eserlerin tamamını satın almak istese neredeyse bir servet ödemesi gerekir. Ancak biz bu eserleri öğrencilerimize hem ücretsiz sunuyoruz hem de ayağına kadar götürüyoruz. Tek isteğimiz öğrencilerimizin öğrenim sürecinde iş hayatına atılmadan önce önemli eserleri okumalarını sağlamak. Zira bu eserler her alanda insana katkı sağlıyor” dedi. Başkan Haluk Şahin Yazgı, güneşli mevsimlerde, bilgi evinde yazar öğrenci buluşmaları da organize edeceklerini söyledi.

En çok onlar okunuyor 

Cemalettini Aksarayi Bilgi Evi’nde, Tolstoy’dan, Shakespeare’e, Umberto Eco’dan, Herman Hesse’ye, Kemal İnalcık’tan Orhan Pamuk’a, Yaşar Kemal’e, Necip Fazıl Kısakürek’e, İlber Ortaylı’ya, Mine Urgan’a, Ahmet Ümit’e ve Kenal Karpat’a kadar onlarca yazarın klasik ve kült eserlerin serileri bulunuyor. Bilgi Evi yetkilileri, şu ana kadar en çok talep gören eserler arasında, Nihal Atsız, Stefan Zweig, George Oliver, Cengiz Aytmatov, Franz Kafka, Orhan Kemal, Hasan Ali Yücel’in eserleri olduğunu, çok talep gören eserlerin sayısını arttıracaklarını belirttiler. Bilgi evi haftanın 6 günü 9.00-18.00 saatleri arasında hizmet verecek.  
 
Cemalettini Aksarayi Bilgi Evi (Halk Kütüphanesi) iki katlı oval formda tasarlandı. Alt katta, öğrencilerin kayıt yapıp kitapları seçtikleri bölüm, içerden merdivenle çıkılan üst katta ise rahat sedir koltuklarda kitaplarını okuyabilecekleri oda bulunuyor. Öğrencilere, buraya dışarıdan aldıkları içecekleri getirmelerine izin veriliyor.   

Türkiye

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.