Akşam açılan Kur'an kursuna her yaştan büyük ilgi

Akşam açılan Kur'an kursuna her yaştan büyük ilgi

Gaziantep'te Şahinbey Belediyesi tarafından, Muhsin Yazıcıoğlu Sosyal Tesisleri'nde gündüz çalışan esnaf ve işçiler için açılan akşam Kur'an kursuna 7'den 70'e birçok kişi rağbet gösteriyor.

Gaziantep'te Şahinbey Belediyesi tarafından, Muhsin Yazıcıoğlu Sosyal Tesisleri'nde gün boyu çalışan işçi ve esnafın rahatlıkla katılabilmeleri için akşam Kur'an kursu açıldı.

Farklı meslek gruplarından esnaf ve işçiler, Şahinbey ilçesi Onur Mahallesi'ndeki gece Kur'an kursuna akşam namazından sonra katlıyor.

Dedeleri ve babalarıyla birlikte gelen çocuklar ile gençlerinde bulunduğu kursta, Kuran'ı Kerim eğitiminin yanı sıra temel dini bilgiler eğitimi de veriliyor.

Aldıkları Kur'an-ı Kerim dersleriyle günün yorgunluğunu üzerlerinden atan esnaf ve işçiler, bir yandan çevredeki insanlara örnek teşkil ederken bir yandan da yaşlarıyla gösterdikleri azimleri insanları imrendiriyor.

Çocuk yaşta farklı nedenlerden ve imkânsızlıklardan dolayı Kur'an-ı Kerim'i öğrenemedikleri için hep içlerinde bir burukluk hissettiklerini belirten esnaf ve işçiler, yıllar sonra Kur'an-ı Kerim'i öğrenmenin mutluluk ve zevkini yaşıyorlar.

Esnaf olduğu için gündüz açılan kurslara katılamadığını, akşam kurslarında 2 ayda Kur'an-ı Kerimi öğrendiğini ve kursa gelirken çocuklarını da getirdiğini belirten terzi Harun Gün, Kur'an-ı Kerim'i öğrenmenin sevinç ve huzurunu yaşadığını söyledi.

"Akşam kursunda bir araya geliyoruz"

Kur'an-ı Kerim'i okudukça mutluluk duyduğunu belirten Gün, "Namaz kılıyorduk ama Kur'an-ı Kerim okumasını bilmiyorduk. Kur'an-ı Kerim kursunu açanlardan Allah (Celle Celaluhu) razı olsun ve bu kursa gelip hocamızla tanıştık. 2 ay gibi bir süre içerisinde Kur'an-ı Kerim'i öğrenmeyi başardık. Kursa gelirken çocuklarımı da Kur'an-ı Kerim öğrenmeleri için kursa getiriyorum. Çocuklarımın da Kur'an-ı Kerim öğrenmelerini ve bu ilimden faydalanmalarını istiyorum. Kur'an-ı Kerim'i öğrenmek için hep bir kurs arıyordum ama kurslar genellikle gündüz olduğu için gidemiyordum. Fakat akşam Kur'an-ı Kerim eğitimi veren böyle bir kursun olduğunu öğrenince çok mutlu olduk. Bu konuda esnafın mağduriyeti vardı. Bu vesileyle bu mağduriyetimiz de giderildi. Kur'an-ı Kerim öğrenmek isteyen arkadaşlarımız bu kursa geliyorlar. Akşamları hep beraber Kur'an-ı Kerim'i öğreniyor, dersimizi yapıyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ederiz." dedi.

"Kur'an-ı Kerim'i öğrendiğim için çok heyecanlıyım"

Kur'an-ı Kerim'i bilmediği için yıllardır kendisinde büyük bir eksiklik hissettiğini belirten Hayri Tuncer de "Böyle bir eksikliği gideren Belediye Başkanımızın bu hizmetlerini çok takdir ediyorum ve yerinde buluyorum. Akşamları Kur'an-ı Kerim eğitimi veren bir kursun açıldığını, esnafa Kur'an öğretildiğini duydum. Bu eksikliği içimde hissettiğim için bu kursa geldim. Şu anda çok büyük bir sevinç ve mutluluk içindeyim. Kur'an-ı Kerim'i öğrendiğim için çok heyecanlıyım. Çocuk gibi içimde heyecan var. Allah (Celle Celaluhu) bu kursu açanlardan razı olsun. Çocukken Kur'an-ı Kerim'i öğrendim ama esnaf olduğum için ve çalışma sürecinde maalesef ara verdik, ara verince de bildiklerimizi unuttuk. 40 yıldır ara vermiştim. Şimdi tekrar o günlerin heyecanını yaşıyoruz. Büyük bir huzur ve mutluluğun içindeyiz. Namaz kılarken daha rahatım. Ama daha önceleri kendimde hep bir eksiklik hissediyordum. Dinimizin gerektirdiği duaları öğrenmek, Allah (Celle Celaluhu) yolunda olmak ve kitabımızı öğrenmek, insanı huzura ulaştırıyor. Ben de bunun mutluluğunu yaşıyorum." ifadelerini kullandı.

"Kur'an-ı Kerim'i öğrendiğimde çocuklar gibi mutluluktan sevindim"

Akşam saatlerinde Kur'an-ı Kerim eğitimi için kursta buluştuklarını belirten emekli İbrahim Atmaca da şunları söyledi:

Kur'an-ı Kerim'i öğrenmek istedim ama çok zorlandım, okuyamadım. Ben Kur'an-ı Kerim öğrenme hususunda tembellik ediyordum ama şimdi Kur'an-ı Kerim'i öğrendiğimde çocuklar gibi mutluluktan ve sevinçten ağladım. Her gün sabahlara kadar Kur'an-ı Kerim okuyorum. Namazımı kılıyordum ama duaları unutuyordum. Ama şimdi bu kursa gelerek ezberlerimi çoğalttım. Kur'an-ı Kerim'i okuyorum, mutluyum. Bu tesiste Kur'an kursu açanlara teşekkür ediyorum, Allah (Celle Celaluhu) razı olsun ve bize, bu hizmeti verdiği için Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'na teşekkür ederim. Çok mutluyum, şimdiye kadar hayatımız boşmuş.

"Kur'an-ı Kerim'i öğrendiğim için çok mutlu ve huzurluyum"

Kur'an-ı Kerim'in çocuk ve genç yaşta öğrenilmesinin daha çok faydalı olduğunu belirten fabrika işçisi Selim Kanaslı ise "Kur'an-ı Kerim okumasını az biliyordum. Ben, bu kursa Kur'an-ı Kerim'i okumasını geliştirmek, tecvit ilmini öğrenmeye geldim. Gündüz Kur'an-ı Kerim öğrenme imkânımız olmuyor. Çünkü fabrikada çalışıyorum. Ama bu tesisi akşamları hizmetimize sunduğu için Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'na çok teşekkür ederim. Kur'an-ı Kerim'i öğreniyoruz. Çok mutlu ve huzurluyum." diye konuştu.

"Kur'an-ı Kerim'i öğrendim"

Kur'an-ı Kerim öğrendiği için çok mutlu olduğunu ve bu mutluluğunu gözyaşları içerisinde dile getiren fabrika işçisi Ökkeş Yıldırım ise, "Elif-Ba'yı ilk elime aldığımda, 'kesinlikle Kur'an-ı Kerim öğrenemem' dedim. Şimdi bu kursta Kur'an-ı Kerim'i öğrendim. Hocalarımızdan Allah (Celle Celaluhu) razı olsun, bize, Kur'an-ı Kerim öğrettiler. Şimdi tecvit dersi alıyorum." şeklinde konuştu.

"Esnaf bir araya gelerek Kur'an-ı Kerim öğreniyoruz"

En büyük hayalinin Kur'an-ı Kerim'i öğrenmek olduğunu ve bu hayalini gerçekleştirdiği için çok mutlu olduğunu belirten Şahin Kınacı da "Geçen yıl cuma namazına gittiğimde hocamız, akşamları Muhsin Yazıcıoğlu Sosyal Tesisi'nde Kur'an-ı Kerim dersi verileceğini duyurdu. Kursa geldim ve Kur'an-ı Kerim'i bu kursta öğrendim. Geçen yıldan beri derse devam ediyoruz ve Allah (Celle Celaluhu) şükürler olsun ki Kur'an-ı Kerim'i öğrendim. Bu kursu genelde esnaf kullanıyor. Çünkü akşam kursu olduğundan dolayı daha müsait oluyoruz. Bizim için iyi oluyor." dedi.

"Kur'an'a geçtiğim için çok mutluyum"

Babasıyla birlikte Kur'an-ı Kerim öğrenmek için kursa geldiğini belirten Ortaokul 5'inci sınıf öğrencisi Mehmet Gün ise şu paylaşımlarda bulundu:

"Bu kursa, Kur'an-ı Kerim öğrenmeye geliyorum ve bir gün babama, 'Ben de Kur'an-ı Kerim'i öğrenmeye gelebilir miyim?' diye sordum. Babamda hocaya sordu, hoca izin verdi. Akşamları kursa geliyoruz. Kur'an'a geçtim. Allah'ın (Celle Celaluhu) kitabını öğrendiğim için çok mutluyum. Bu tesisi açan Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu'na çok teşekkür ederim."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.