Aksâ

Sen gönlümüzün üç gülünden biri..
Sen tarihte nice olayların şahidi..
Sen bizlere Peygamberler yadigârı..!
 
Sen bize Hz. Süleyman (a.s.)’dan yadigâr..
Hani Senin yapımında ins ve cinleri çalıştırmıştı da, bir ağaç kurdu onlara Hz. Süleyman (a.s.)’ın ölümünü gösterene kadar çalışmaya devam etmişlerdi..
 
Sen bize Hz. Zekeriya (a.s.)’dan yadigâr..
Hani yıllarca çocuk hasreti ile dua etmişti de, Allah (c.c.) dualarına karşılık Beytu’l Makdis’te O’na -salihlerden bir peygamber olacak olan- oğlu Hz. Yahya (a.s.)’yı müjdelemişti..
 
Sen bize Hz. Meryem (a.s.)’den yadigâr..
Hani annesi O’nu henüz karnında iken Rabbi’ne hizmet etmek üzere adamıştı,
Hz. Zekeriya (a.s.) tarafından Beytu’l Makdis’in doğu tarafında bir bölmeye yerleştirilmişti de, Allah Teâlâ peygamber annesi yapacağı bu şerefli, iffet âbidesi kadını hesapsız bir şekilde rızıklandırıyordu Beytu’l Makdis’teki odasında..
 
Sen bize Hz. Muhammed (s.a.v.)’den yadigâr..
Hani bir gece Şanı Pek Yüce Olan tarafından Mescid-i Haram’dan Mescid-i Aksa’ya yürütülmüştü de, orada toplanmış bulunan tüm peygamberlere imamlık etmişti..
Hani Hz. Muhammed(s.a.v.) oradan miraca yükselmişti o gece..
 
Hani Allah Teâlâ Kur’an’da; ‘‘Kulu Muhammed’i geceleyin, Mescid-i Haram’dan kendisine bazı âyetlerimizi göstermek için, etrafını mübarek kıldığımız Mescid-i Aksâ’ya götüren Allah, her türlü noksan sıfatlardan münezzehtir. Şüphesiz ki her şeyi hakkıyla işiten, hakkıyla gören O’dur.”diye söz ederek, Mescid-i Aksâ’yı yeryüzündeki ilâhi âyetlerinden bir ayet olarak belirtmişti..
 
Hani Peygamberimiz (s.a.v.) bir hadis-i şerif’inde ‘‘Yolculuk ancak şu üç mescidden birine olur: Benim şu mescidime, Mescid-i Haram’a ve Mescid-i Aksâ’ya” buyurmuştu da, Mescid-i Aksâ’yı gönlümüzün üçüncü gülü eylemişti..
 
Hani başka bir hadis-i şerifinde de; ‘‘Oraya (Mescid-i Aksâ’ya) gidin ve içinde namaz kılın. Eğer oraya gidemez ve içinde namaz kılamazsanız kandillerinde yakılmak üzere oraya zeytinyağı gönderin” buyurmuştu da, Müslümanların Mescid-i Aksâ’ya önem vermelerini istemişti..
 
Gözlerimizden yaşlar Aksa..
Yüreklerimize sevgin Aksa..
Zalimlere merhamet Aksa..
Silahları bir kenara bırAksa..
Seni bir özgür bırAksa..
Eyy Mescid-i Aksâ...!
Seni bir hür bırAksa..
Eyy Mescid-i Aksâ...!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum