Akmescit'te etkinliklerin yasaklanması üzüntüverici

Akmescit'te etkinliklerin yasaklanması üzüntüverici

AB, Kırım Tatarları sürgününün 71'inci yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımlayarak, Akmescit'te anma etkinliklerinin yasaklanmasına tepki gösterdi.

Avrupa Birliği, Kırım Tatarları sürgününün 71'inci yıldönümü nedeniyle mesaj yayımlayarak, Akmescit'te anma etkinliklerinin yasaklanmasına tepki gösterdi.

AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini'nin basın ofisinden yapılan açıklamada, "71 yıl önceki sürgün, Kırım Tatarlarının  tarihlerinde trajik bir dönüm noktasıdır. Bu yıldönümünde Akmescit'le toplumsal anma etkinliğinin yasaklandığını görmek üzüntü vericidir. Bu, Kırım Tatarlarının karşılaştığı kısıtlamalar ve göz yıldırma eylemlerinin en yeni örneğidir" değerlendirmesinde bulunuldu. 

Açıklamada, AB'nin Rusya'nın geçen yıl Kırım'ı gayrimeşru ilhakının ardından kötüleşen insan hakları durumuyla ilgili endişelerini sürekli yansıttığı belirtilerek, "Dolaşım, ifade ve basın özgürlüğüne saygı gösterilmelidir. Uluslararası insan hakları aktörlerinin Kırım ve Sivastopol dahil tüm Ukrayna topraklarına tam, serbest ve sınırsız erişimi sağlanmalıdır" ifadesi kullanıldı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.