Akkuyu'nun ÇED raporu yeniden sunuldu

Akkuyu'nun ÇED raporu yeniden sunuldu

"Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) Projesi"ne ilişkin Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına yeniden sunuldu.

Akkuyu NGS Elektrik Üretim AŞ tarafından Mersin Gülnar'daki Büyükeceli Beldesi'nde yapılması planlanan "Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) Projesi"ne ilişkin Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına yeniden sunuldu.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Bakanlığa ilk sunulduğunda formata uygun olmadığı gerekçesiyle iade edilen rapor, şirket tarafından eksiklikler giderilerek tekrar hazırlandı.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile kamu kurum ve kuruluşlardan yetkililerin katılımıyla gerçekleştirilecek inceleme ve değerlendirme toplantısında raporun içeriği ele alınacak. Sürecin aksamadan ilerlemesi halinde içeriğe ilişkin nihai kararın mayıs ayında verilmesi öngörülüyor.

Geçen yıl Bakanlığa sunulan ancak şekli uygunsuzluk nedeniyle içeriğine hiç bakılmaksızın şirkete iade edilen raporun ilk hali 3 bin sayfaydı. ÇED Raporunun son hali ise 3 bin 500 sayfadan oluşuyor.

- Rapor

Projenin sosyal ve ekonomik boyutları, fiziksel, biyolojik çevrenin özellikleri, doğal kaynakların kullanımı, sosyo-ekonomik çevrenin özellikleri gibi pek çok konuda detaylı bilgiler içeren "Akkuyu Nükleer Güç Santrali Projesinin" ÇED raporunda, kamuoyu tarafından sıklıkla sorulan depremsellik, deniz suyu sıcaklığı, atıkların bertarafı, tarım ve hayvancılık ile hava, su ve toprağın durumu gibi konularda da bilimsel gözlemler ve detaylı araştırmalar sonucu elde edilen bilgiler yer alıyor.
ÇED Raporu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yetki belgesi verilmiş Türk şirketince, Avrupa ve Asya'nın muhtelif ülkelerinde NGS inşaatına ilişkin çevre, proje tasarımı ve lisanslama alanlarında tecrübeli, yüksek vasıflı uzmanların katılımıyla hazırlandı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.