Akit: Bizi Nurcu düşmanı gibi göstermeye kalktılar

Akit: Bizi Nurcu düşmanı gibi göstermeye kalktılar

Gazete ve spikerden yazılı açıklama geldi

Risale Haber-Haber Merkezi

Akit TV'de Nurculara hakaret ettiği iddia edilen Ana Haber Spikeri Özgür Özkaya ve gazete yazılı bir açıklama yayınlandı.

Yeni Akit'in internet sitesindeki açıklamada iki buçuk ay önceki sözlerin sanki bugün söylenmiş gibi lanse edilerek Akit Yayın Grubun 'Nur Camiası' nazarında karalanmak istendiğine dikkat çekildi.

Akit'in 1993'ten bu yana 'inananların yüz akı' olma misyonuyla, Müslümanlar arasında 'cemaat, cemiyet, grup ayrımı gözetmeksizin' yayınlarını sürdürdüğünün belirtildiği açıklamada, "'Müslümana müşfik, kafire şedit' çizgisiyle İslami Camiada etkin bir konumda olan ve mazlum konumundaki her Müslüman grubu küffara karşı sonuna kadar savunan yayın grubumuz, ne yazık ki bu densizler tarafından 'Nurcu Düşmanı' gibi gösterildi. Öte yandan; hedef aldıkları Akit TV'de neredeyse her gün Bediüzzaman'dan bahsedilmekte ve haftanın belirli günlerinde Risale-i Nur dersleri de yayınlanmaktadır. Yine hedef gösterilen Spiker Özgür Özkaya da küçük yaşlarından itibaren Nur camiasının içinde bulunmuş ve Üstad Bediüzzaman'ın eserlerinden istifade etmiş bir gazetecidir. Hatta lise dönemlerinde Risale-i Nurları neşrettiği için okulan uzaklaştırma almış ve bu davanın çilesini çekmiştir" ifadeleri yer aldı.

Spiker Özgür Özkaya ise yanlış bir anlaşılma yüzünden hedef alındığını belirterek açıklamada bulundu. 

ozgur_ozkaya.jpg"Beni hedef gösterenleri Allah'a havale ediyorum" diyen Özkaya, "Üstad yıllarca zındıka komitelerine karşı savaş verirken, Risale-i Nur'ları temsil ettiklerini iddia eden bir grubun siyasete bizzat bulaşarak, mason olduğu konuşulan kişilerle ittifak kurmasını anlayamadığım ve bunun da mutlaka sorgulanması ve aydınlığa kavuşturulmasının gerekli olduğuna inandığım için o ifadeleri kullandım. İlgili yayın esnasında ağzımdan çıkan bazı cümleler, bağlamından koparılarak yanlış algılanmış olabilir. Altını çizerek ifade ediyorum ki; ben orada 'nurcular' derken sadece ve sadece, son dönemlerdeki yayınlarıyla paralel yapının güdümüne giren Yeni Asya grubunu kastettim. Olay, 'Akit'ten Nurculara inanılmaz hakaret' başlığıyla tetikçi internet sitelerine servis edildiği için algı nurculara hakaret boyutuna getirildi. Ancak şunu bilsinler ki; bundan önce olduğu gibi bundan sonra da, bir hizmet-i Kur'aniye ve Risale-i Nur şakirdi olarak her platformda davamı savunacağım ve Üstadın vasiyetine zıt hareket edenlerle mücadele edeceğim" ifadelerini kullandı.