Akıncı Üssü'ndeki sivil FETÖ'cü: Belgesel çekecektik

Akıncı Üssü'ndeki sivil FETÖ'cü: Belgesel çekecektik

Darbenin planlayıcıları arasında, Adil Öksüz'ün dışında başka sivillerin de olduğu ortaya çıktı.

15 Temmuz kanlı darbe girişimine dair soruşturma halen devam ediyor. Dün, darbenin sivil planlayıcılarından olduğu bilinen Adil Öksüz'le birlikte yine Akıncı Üssü'nde yer alan ve sivil olan başkalarının da olduğu tespit edildi.

DARBENİN SİVİLLERİ ORTAYA ÇIKIYOR
Bu kişilerin başında ise Kemal Batmaz isimli bir terörist yer alıyordu. Bu kinin dışında, general statüsündeki askerlerin dahi 'asker selamı' vererek karşıladığı sivillerden biri de Harun Biniş isminde bir mühendisti.

TİB'DEN ATILDI, GÖRÜNTÜLERE 'MONTAJ' DEDİ
İfadesinde Kemal Batmaz’la Kahramankazan’da tarla bakmaya gittiğini söyleyen Harun Biniş, 143. Filo’daki görüntülerine ilişkin ‘montaj’ dedi. TİB’de çalıştığı dönemde aralarında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da bulunduğu devlet yöneticilerin kullandığı kriptolu telefonların dinlenilmesine ilişkin davada sanık olduktan sonra bu kurumla ilişkisi kesildi.

"HAYVAN BELGESELİ ÇEKECEKTİK"
Nurettin Oruç da Akıncı Üssü’nde yakalanan sivillerden biri. İfadesinde film yapım şirketinde çalıştığını söyleyen Oruç, “Akıncılar kışlası yakınlarındaki köye hayvan yetiştiriciliği konusunda hazırlayacağımız bir belgeselle ilgili ön görüşme ve sözleşme yapmak amacıyla gittim. Darbe girişimiyle bir ilgim yoktur” demişti.

Haber 7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.