Akıllı ulaşıma fakülte geliyor

Akıllı ulaşıma fakülte geliyor

Ulaşımda cumhuriyetin en büyük yatırımlarına imza atan Türkiye’de üniversitelerde 4 yıllık ‘akıllı ulaşım’ bölümleri açılacak.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan, “Türkiye’de 4 yıllık eğitim programı bulunmuyor. YÖK’le görüşüyoruz. Yeni bölümler açmayı hedefliyoruz” dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Afyonkarahisar-Kütahya ve Dinar-Dazkırı-Sandıklı-Keçiborlu bölünmüş yollarının açılış töreninin ardından gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Akıllı yol sistemlerine ilişkin açıklama yapan Bakan Elvan, bununla ilgili strateji çalışmasını tamamladıklarını ve kapsamlı bir eylem planı ortaya koyduklarını bildirdi.

ÜNİVERSİTELERE AKILLI ULAŞIM TALEBİ

Karayollarını akıllı hale getireceklerini vurgulayan Elvan, fiber ağlarla tüm yolları donatacaklarını belirtti. Elvan, “Akıllı ulaşım sistemleriyle karayollarında yaşanan herhangi bir sıkıntının söz konusu olması halinde bunlar da doğrudan merkeze aktarılacak, merkezden de sürücülerimize gerekli uyarı yapılacaktır. Akıllı ulaşım sistemleri konusunda Türkiye’de 4 yıllık eğitim programı bulunmuyor. Bununla ilgili Yükseköğretim Kurulumuzla görüşmelerimiz devam ediyor. İnşallah akıllı ulaşım sistemlerine yönelik yeni bölümler açmayı hedefliyoruz. Bu çerçevede teknolojinin de gelişmesiyle akıllı ulaşım sistemlerinin gerçekten bir mühendislik, önemli bir alan olduğunu düşünüyoruz. Bu alanda da nitelikli, vasıflı elemanların yetişmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu konuda da çalışmalarımız devam ediyor” şeklinde konuştu. 

BÜTÜN İLLERDE GEÇECEK  'TEK KART' GELİYOR

Kent toplu ulaşımında “tek ödeme sistemi”ni getirmeyi planladıklarına işaret eden Elvan, bunu pilot olarak Ankara Büyükşehir Belediyesi ve ona komşu başka bir belediyeyle gerçekleştirmek istediklerini belirtti. Elvan, “Bütün illerde aynı kartı kullanma imkanı getiren bir sistem” dedi. 

Yeni Şafak 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.