Akıllı telefonlar için 'Müslüman yaşam tarzı uygulaması'

Akıllı telefonlar için 'Müslüman yaşam tarzı uygulaması'

Endonezya'nın en büyük ikinci Müslüman topluluğu, ülkedeki gençlerin İslami kuralları hatırlaması ve yaşamlarında uygulaması için mobil uygulama geliştirdi

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Muvon adı verilen mobil uygulama, yerel Digital Media Corp şirketi tarafından geliştirildi  Muhammadiyah Topluluğu'nun yaptırdığı uygulama içinde öncelikle cami, İslami okullar, üniversiteler gibi önemli lokasyonlar yer aldı. Endonezyalı Müslüman Gençler, Muvon sayesinde ibadethaneleri ve İslami eğitim kurumlarını kolaylıkla tespit edecek.

Uygulamanın özellikleri saymakla bitmiyor; Uygulama içinde Muhammediyah'ın televizyon kanalının yanı sıra El Cezire, Kur'an-ı Kerim okunan TV Kanalları, ABC gibi dünyaca ünlü kanallar yer alıyor. Bu sayede Müslüman gençler, Müslümanların kurduğu televizyonlara cep telefonu üzerinden erişim sağlayabilecek. Ayrıca dünya televizyonları ile dünya gündeminden anında haberleri olabilecek.

Uygulamanın en önemli özelliği ise, Muhammediyah'ın İslam bilginleri tarafından yazılan 'helal yaşam kuralları.' Bu kurallar uygulama içinde yer alacak ve gençler sosyal hayat içinde istedikleri yerde bu kurallara bakabilecek. Böylece Endonezyalı Müslüman Gençlerin İslami kurallara daha çok riayet etmesi amaçlanıyor.

Uygulamaya gençler için pek çok farklı fonksiyon eklenecek. Örneğin Netflix gibi büyük dizi platformları ile anlaşılıp, gençlerin ünlü dizilere de ulaşımı sağlanacak. Bu dizilerin seçiminde kıstas İslamiyet'e uygunluk olacak.

Şu an beta sürümünde olan Muvon, 2018 yılının Mart ayından itibaren her özelliği ile Endonezyalı Müslüman gençler tarafından kullanılabilecek. Topluluğun ve uygulamayı yapan şirketin amacı bu tür uygulamaları her Müslüman ülke için hazırlayabilmek.

Mysalaam'ın haberine göre, Muvon içinde alışveriş uygulamaları, zekat verme uygulaması gibi farklı özellikler de yer alacak. Muhammediyah Topluluğu'ndan  Triyanto Salaam, uygulama için şunları söylüyor; "Genç neslin çoğunu Müslümanlar oluşturuyor. Bunların çoğu da orta ekonomik sınıftan vatandaşlarımız. Yaşam tarzı, Endonezya'nın orta sınıf vatandaşları için (toplam nüfusun yüzde 25'inde) daha önemli hale geldi, bu yüzden Müslümanlar arasında helal yaşam tarzını iyileştirmek istiyoruz."

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.