Akıllı telefonlar bir SMS ile hack'lenebiliyor

Akıllı telefonlar bir SMS ile hack'lenebiliyor

Edward Snowden, akıllı telefonların hiçbir güvenliğe sahip olmadığını belirterek, tamamen kontrol edilebileceğini, tek bir kısa mesajla ele geçirilebileceğini ve dinlenebileceğini söyledi.

ABD'li bilgisayar uzmanı, eski CIA ve NSA çalışanı Edward Snowden, BBC'ye konuşarak İngiltere istihbaratının telefonları kullanıcılarının bilgisi olmadan ele geçirebildiğini söyledi. Akıllı telefonların hiçbir gerçek güvenlik önlemi olmadığını belireten Snowden, telefonlara gizli bir kısa mesaj yollanarak telefonların ele geçirilebildiğini ve kontrol edilebildiğini söyledi.

Telefonların kapalıyken bile dinlenebildiğini belirten Snowden, devletlerin elinde telefonların mikrofonunu açmak için başka yazılımlar olduğunu belirtti.

Ayrıca akıllı telefonları izlemek için de yazılımlar olduğunu belirten eski CIA ve NSA çalışanı, devletlerin yapabildiklerinin yalnızca internette girilen yerlerin, iletişim bilgilerinin, gidilen yerlerin bilgisini çalmak olmadığını, insanların haberleri yokken akıllı telefonlarıyla fotoğraf da çekilebileceğini bildirdi.

Snowden, telefonların parasını kullanıcıların ödediğini, ancak yazılımı kontrol eden kişilerin telefonun gerçek sahibi olduğunu söyledi.

Dünya Bülteni 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.