Akıllı tahtayla Kur'ân okumayı öğreniyorlar

Akıllı tahtayla Kur'ân okumayı öğreniyorlar

Denizli’nin Pamukkale ilçesi Pınarkent Mahallesi'ndeki Koyunaliler Camisi’nde öğrenciler akkılı tahtayla Kur'an öğreniyor.

Cemaatin gayretleri ile Denizli’de bir ilki gerçekleştirdiklerini belirten Koyunaliler Camisi İmam Hatibi Hüsametdin Kılıç, akıllı tahta sayesinde öğrenci sayısının ikiye katlandığını söyledi. Kılıç, “Bilgiye ulaşmanın en kolay yolu olan teknolojik ürünler, artık okullarımızda eğitim araç gereçleri arasında yoğun bir şekilde yer bulmaya başlamıştır.
 
Bir dönem tepegöz, video, televizyon, radyo gibi unsurların kullanıldığı eğitim sektöründe, artık bu materyallerin yerini tartışmasız bir şekilde bilgisayarlar, projeksiyon cihazları ve akıllı tahtalar almaya başladı. Biz de bu teknolojiden faydalanmak için yaz Kur'ân kursumuzda akıllı tahtayla eğitime başladık. Geçen yaz 30 öğrencimiz yaz kursa katılmıştı, akıllı tahta sayesinde bu yıl 65 öğrencimiz kayıt yaptırdı.” dedi.
 
Akıllı tahtaların göze daha çok hitap etmesinin, öğrencilerin ilgisini arttırdığını söyleyen Kılıç, derslerin bu sayee daha kaliteli ve etkili işlendiğini ifade etti. Kılıç, “En önemlisi de öğrencilerimizin iki hafta gibi kısa zamanda Kur'ân okumaya geçmesi bizi, ailelerini ve cami cemaatimi fazlasıyla sevindirmiştir.” diye konuştu. Pamukkale İlçe Müftüsü Musa Bilgiç de öğrencilerin kısa zamanda başarı göstermesi ve yoğun taleple eğitimlerine devam etmesinin kendilerini sevindirdiğini vurguladı.
 
Cihan 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.