Akıllı sayaçla 4,2 milyon tasarruf

Akıllı sayaçla 4,2 milyon tasarruf

Akıllı sayaçla 4,2 milyon tasarruf

Türkiye'de yaklaşık 35 milyon elektrik sayacı bulunduğunu belirten uzmanlar, " Bu sayaçların akıllı sayaca dönüştürülmesiyle, tüketicilere yansıyan yıllık 120 liralık kayıp kaçak elektrik maliyeti ortadan kalkabilecek ve faturalarda yılda 4,2 milyon lira tasarruf mümkün olacak" dedi.
 
 Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy,  Vodafone'nun Türkiye'deki enerji sektöründeki çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulundu. 
Akıllı sayaçlar gibi teknolojilerin, enerji verimliliğine katkıda bulunduğunu anlatan Aksoy, bu sayaçların devreye girmesiyle kayıp kaçak oranlarının azalacağını söyledi.
Şirketlerinin İngiltere ve Hollanda'da önceki yıllarda yaptığı çalışmalardan örnekler Aksoy, şöyle konuştu:
"Vodafone olarak Hollanda ve İngiltere'de 53 milyon elektrik ve doğalgaz sayacını akıllı sayaca dönüştürdük ve bu şekilde milyonlarca Avro tasarruf sağlandı, aynı zamanda enerji verimliliğine de katkıda bulunduk. Avrupa genelinde kayıp kaçak oranı sadece 1,6. Türkiye'de sayaçların akıllı sayaca dönüştürülmesiyle, tüketicilere yansıyan yıllık 120 liralık kayıp kaçak elektrik maliyeti ortadan kalkabilecek ve faturalarda yılda 4,2 milyon lira tasarruf mümkün olacak."
Türkiye'de de akıllı şebekeleri hayata geçirmeyi hedeflediklerini ifade eden Aksoy, "Makineler arası iletişim (M2M) uzmanlığımızla, Enerji Veri Yönetimi Çözümlerini (EDM) geliştirdik. Bu çalışmalarla yüzde 40'a varan enerji tasarrufunun yanında, yüzde 30'a varan fatura indirimi ve yüzde 25'e varan karbon salınımında azaltma sağladığımızı gördük" ifadelerini kullandı.
 Global bir şirket olan Vodafone, yerel sorunlara da çözüm getirecek
Aksoy, 20 yıllık global tecrübeleriyle dünyanın öncü makineler arası iletişim şirketlerinden biri olduklarını belirterek, "Global birikim ve uzmanlık ile yerel ihtiyaçlara cevap verebilecek çözümleri geliştiriyoruz. Amacımız, enerji üretimi, dağıtımı ve tüketiminde verimlilik artışı sağlayarak kurumların rekabetçiliğinin yükselmesine katkı sağlamak" ifadelerini kullandı.
Bu arada Vodafone, 29-30 Nisan'da İstanbul'da üçüncüsü düzenlenecek, Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler Kongre ve Fuarı’na sponsor olacak.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.