'Akıllı para Türkiye'ye bakıyor'

'Akıllı para Türkiye'ye bakıyor'

Global Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kutman, "Parayı, akıllı para ve sürü parası olarak ikiye ayırmak lazım. Akıllı para Türkiye'ye bakıyor, yatırım yapıyor" dedi.

Global Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Mehmet Kutman, Anadolu Ajansı'nın (AA) 100. Yıl Vizyonu çerçevesinde geliştirdiği AA Finans Haberleri Terminali'nden canlı olarak yayınlanan Finans Masası'nın konuğu oldu.

2015 yılının nasıl başladığına ve yabancı yatırımcıların Türkiye'ye bakışına yönelik soru üzerine Kutman, bu yılın kendi şirketleri açısından çok iyi başladığını belirterek, "Türkiye de bu yıla iyi başladı. Daha da iyi olabilirdi ama biz millet olarak maalesef elbirliği ve yürek birliği yapamıyoruz. Bu olmayınca da yurt dışına problemler yansıyor" diye konuştu.

Kutman, ekonomik olarak bütün dünyanın değişik bir kalkınma sürecinin başında olduğunu ifade ederek, konumu ve istikrarı itibarıyla Türkiye'nin bütün olaylardan şanslı çıkabileceğini kaydetti. 

Seçim bittikten sonra her şeyin kabullenilip ülke için çalışılması gerektiğini vurgulayan Kutman, şunları söyledi:

"Biz oyumuzu kullanacağız, bırakacağız politikacılarımız ülkeyi yönetsin, biz ülkeyi yönetmeye kalkıyoruz, bu Türkiye'de çok kötü bir hastalık. Kim ne derse desin 2002'den sonra Türkiye'de istikrar oluştu. Bu istikrar Türkiye'nin kalkınmasının ana temelidir."

"Akıllı para Türkiye'ye bakıyor"

Kutman, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) uyguladığı politikanın aynısının Avrupa'da uygulanmasının Avrupa'yı yavaş yavaş yukarıya doğru itmeye başlayacağını aktararak, bunun da en çok Türkiye'ye yarayacağını dile getirdi.  

Gelişmekte olan ülkelere fon girişi öngörüsüne ilişkin soru üzerine Kutman, "Parayı, akıllı para ve sürü parası olarak ikiye ayırmak lazım. Akıllı para Türkiye'ye bakıyor, yatırım yapıyor. Sürü parası ise Fed'e bağlı olarak parayı bir gün oraya bir gün buraya götürüyor. Ekranın başına yapışıp 'oradan bir lira öbür yandan iki lira kazanayım', 'bugün aldım, yarın sattım' ile para kazanamazsınız. Hep uzun vadeli bakmak lazım. Akıllı para Türkiye'ye gelmeye devam ediyor. Gelişmekte olan ülkelerden para çıkışı söz konusu. Türkiye'de borsadan da para çıkışı söz konusu ama Türkiye ekonomisi çok büyük, çıkan para çok da önemli rakamlar değil. Bizim orta ve uzun vadeye bakmamız lazım" yanıtını verdi.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.