Akıllı ilaç üretimi başlıyor

Akıllı ilaç üretimi başlıyor

Türkiye’nin uluslararası ilk biyotıp ve genom merkezi İzmir’de açılıyor.

 Yatırımına 150 milyon lira bütçe ayrılan merkezde, tüberkülozdan ateşli hastalıklara, kuş gribinden kansere kadar birçok hastalığın tedavisinde kullanılan akıllı ilaçlar üretilecek. Açılışı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapması bekleniyor.

Türkiye'nin ilk uluslararası biyotıp ve genom merkezi “iBG-izmir”in 9 Eylül'de açılacağı bildirildi. Merkezin resmi açılışını ise 10 Eylül'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilmesi planlanıyor.

BİYOTEKNİK İLAÇ GELİŞTİRİLECEK

“iBG-izmir” müdürü Prof. Dr. Mehmet Öztürk, merkezin, Türkiye'nin ithalatında önemli yer tutan biyoteknolojik ilaçların geliştirilmesi ve uluslararası düzeyde biyomedikal araştırma merkezi kurulması hedefiyle yola çıktığını belirtti.Öztürk, şunları kaydetti:”Merkez, bilimsel keşiflerle ulusal ekonominin kalkınmasına katkı sağlayan buluş ve inovasyon merkezi olacak. Merkezimizde kanserden kuş gribine, Kırım Kongo kanamalı ateşinden tüberküloza kadar pek çok hastalığa çare aranacak. Kanser tedavisinde kullanılan akıllı ilaçları da üreteceğiz.”

Yeni şafak 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.