Akıl ve Ruh fuarından Risale-i Nur haberleri

Akıl ve Ruh fuarından Risale-i Nur haberleri

Avustralya'nın Melbourne şehrinde "Akıl, Beden ve Ruhsal Gelişim Fuarı"ndan Risale-i Nur notları

Avustralya Nur tarihi 1974 yılına dayanmaktadır. Bu yıl, Elhamdulillah, Avustralya Nur Center olarak Melbourne şehrinin merkezinde (Melbourne Exhibition binasında) "Akıl, Beden ve Ruhsal Gelişim Fuarı"na katılmış bulunduk. Bu fuar 3 gün sürdü. Gayret ettik, tevfiki Allah'tan bekliyoruz.

Binlerce maneviyat eksikliği ve boşlukta bulunan Avustralyalıların katıldığı bu fuar Nurların neşri için güzel bir vesile oldu. Bizler de binlerce haşri ispatlayan, gençliğe tavsiyelerde bulunan, ruhu ve imanın ehemmiyetini anlatan broşürler hazırladık. Hazırlamış olduğumuz broşurler hepsi Kur'an'a akılları tevcih eden Risale-i Nurdan şeçkin vecizelerle dolu idi. 

"Saniyen: Yazdığım hakaik-i imaniyeyi doğrudan doğruya nefsime hitap etmişim. Herkesi davet etmiyorum. Belki ruhları muhtaç ve kalbleri yaralı olanlar, o edviye-i Kur’âniyeyi arayıp buluyorlar."

Fuara katılımcı Australyalılara, "Ben kimim? Nereden geliyorum ve nereye gidiyorum?" sualleriyle Nurun hakikatleri celbediyordu. Bu da bir daha bize isbat etti ki, Üstadımız bu asra hitap ediyor.

İNGİLİZCE VE ÇİNCE RİSALE DERSLERİ BAŞLAYACAK

Avustralya Nur Centre gençlerinin fuarda öncülük yapması ve Avustralyalıların imanlarını kurtarması için büyük gayret göstermeleri takdire şayandır. Nur Centre olarak şunun farkına vardık ki, en kısa zamanda İngilizce ders yapan, tamamında Türklerin bulunmadığı bir ders oluşurmaya çalışacağız. Çünkü Avustralya'da yaklaşık olarak 100 farkli etnik grup var. Ortak dil İngilizce. Bir de özellikle Melbourne'de ikinci olarak Çince Risale-i Nur derslerini hedef yapmamızın elzem olduğunu anladık. Sebebi Melbourne'de yaşayan Çinli göçmen sayısı oldukça fazla, 250 bin cıvarındadırlar.

BİR PROFESÖR BİSMİLLAHIN SIRLARINDAN BAHSETTİ

Sevgili ağabeyler, bizler bu fuarda Risale-i Nurlardaki celb edici unsuru aynelyakin müşahede ettik. İnsanların göz atmak için aldığı broşürleri dakikalarca bırakamadıklarını gördük. Bir profesör standımıza geldi ve bize Bismillahirrahmanirrahim'in sırlarından, etkisinden bahsetti. Sözlerin bir kısmını inceledi ve aldı. Hem de ısrarla isteyerek. Fakat biz ona 1. Sözü göstermemiştik, sonra düşündük ve eve gidipte okumak istediğinde ilk açacagi sayfada aradiğini görünce, Sözlerin gerisini de aynı iştiyakla okuyacaktır diye düşündük...

MANTİK İLMİYLE UĞRAŞAN ADAM: RİSALE-İ NUR TAM BANA GÖRE

Edward isminde orta yaşlı bir Australyalı geldi ve boş zamanında mantık ilmiyle uğraştıgını söyledi. Biz de "Risale-i Nur hem akla hem de ruha hitap ederek mantıkî delillerle Allah'ın varlığını ispat ve izah ediyor" dedik. O da "İşte tam benim aradığım eser!" deyip birkaç Risale alıp ayrıldı.  

ZENGİN BİR KADIN BÜTÜN KİTAPLARI ALDI

Orta yaşlarda zengin bir bayan geldi ve "Ben bundan sonra ilimle meşgul olmak istiyorum ve kitap okumak için çok zamanım var. Bu kitaplar ne hakkında? Bunlar nedir?" diye sordu. Risalelerden bahsettikten sonra standda bulunan kitaplardan birer tane aldı ve hepsini okumaya söz verdi.

Bunun gibi çok genç ve ihtiyare bay ve bayan standımıza gelip soru sorup Risale-i Nur alıp ayrıldılar. Yüzlerce küçük kitap ve broşür dağıttık ve verdiğimiz herkesten okuma sözü aldık... Allah hidayete erdirsin ve Risale-i Nurlardaki Kur'an ve iman hakikatlarını neşr etmeyi nasip ve müyesser eylesin. 

ALİ UÇAR AĞABEYE TEVAFUK

Ayrica bu fuarın açılış günü Avustralya hizmetiyle yakından ilgilenen Rahmetli Ali Uçar ağabeyin diyarı bekaya irtihalinin yıl dönümüne,aynı güne tevafuk etmesi ayrıca bir güzellikti.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum