Akif ve Said Nursi eğitim reformunu öncelik gördü

Akif ve Said Nursi eğitim reformunu öncelik gördü

Akif ve Said Nursi eğitim reformunu öncelik gördü

Risale Haber-Haber Merkezi
 
Gazeteci Ceren Kenar, Türkiye'de dindarların düşünce tarihinde önemli rol oynayan Mehmet Akif veya Bediüzzaman Said Nursi gibi düşünürlerin, fen bilimlerine ve eğitimin önemine önem verdiğini, eğitim reformunu öncelik olarak gördüklerini söyledi.
 
Konda'nın “Bilime inanç ve bilim dışılık” araştırmasının sonuçlarını yorumlayan Kenar, "Dindarlık bilime inanmakla tamamen zıt düşmüyor ve en dindar kümenin bile bilime inancı yüksek. Toplum bilimdışı inançlarda bireysel hayata dair konularla ülke hayatına dair konuların net bir şekilde ayrımını yapıyor. Bilim ve teknolojinin hayatımızı kolaylaştırdığını düşünenler yüzde 85, bilimde geri kalmış bir ülkenin demokratik olmasının beklenemeyeceğini düşünenler yüzde 76, bilimin yararlarının zararlarından fazla olduğunu düşünenler yüzde 74, bilimin en heyecanlı yanının her şeyi sorgulayabilmesi olduğunu düşünenler yüzde 67” dedi.
 
Bilime bakışta dindarlar ve sekülerler arasında bir fark olmadığını belirten Kenar, Türkiye'deki yazısında bilimdışı inançlara (hurafelere) bakışta da dindarlar ve sekülerler arasında bir fark olmadığını ifade etti.
 
Mehmet Akif ile Bediüzzaman'ın önceliklerine dikkat çeken Kenar, yazısını şöyle sürdürdü:
 
"Türkiye'de dindarların düşünce tarihinde önemli rol oynayan Mehmet Akif veya Bediüzzaman Said Nursi gibi düşünürlerin, fen bilimlerine ve eğitimin önemine ayırdıkları yer düşünülürse aslında bu sonuçlar hiç şaşırtıcı değil. Bu düşünürlerin, seküler çağdaşlarından farklı olmayarak, eğitim reformunu öncelik olarak görmesi, aslında bu verilerin yeni bir olgu olmadığını gösteriyor.
Yani, belki de görmek isteyene gösteriyor demek daha doğru..."
 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.