Akçay Barajı'nda imzalar atıldı

Akçay Barajı'nda imzalar atıldı

Sapanca Gölü'nde aşırı kullanımdan kaynaklanan su kaybını azaltmak amacıyla yapılan çalışmalar kapsamında Sakarya'da yapılacak Akçay Barajı'nın yer teslimi yapıldı.

SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, "Sakarya'nın içmesuyu ihtiyacının yüzde 60'ını karşılayacağımız bu projeden aynı zamanda isale hatları üzerine yapacağımız türbinlerle enerji üreteceğiz" dedi.
 
Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek Akçay Barajı'nın yer teslimi AKM'de düzenlenen imza töreniyle gerçekleştirildi. Sapanca Gölü'ne alternatif içmesuyu kaynağı kazandırmak için çalışmalarına başlanan projenin imza törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Valisi Mustafa Büyük, AK Parti İl Başkanı Recep Uncuoğlu, AK Parti MKYK Üyesi Çiğdem Erdoğan Atabek, İlçe Belediye Başkanları, STK Temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. İmza töreni öncesinde Akçay Baraj projesini anlatan video gösterimi izlendi. Vali Mustafa Büyük, 'Gelişen ve hızla büyüyen Sakarya'da suya olan ihtiyacı karşılamak üzere hazırlanan bu projenin hayırlı olmasını diliyorum. Barajın kısa süre içerisinde hizmete alınması temennisiyle, projenin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum' dedi.

SU POTANSİYELİ 40 MİLYON METREKÜP

Sapanca Gölü üzerindeki yoğun kullanım baskısı ve mevsimsel kuraklık nedeniyle göl seviyesinde ciddi bir düşüşün olduğunu dile getiren SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, "Sakarya'nın içmesuyu ihtiyacını uzun yıllar sağlıklı bir şekilde karşılayabilmek için mutlaka başka bir kaynak oluşturulması gerektiği için 2005 yılında çalışmalarımıza başladık. Çalışmalar neticesinde Sakarya'da en uygun havzanın Pamukova - Geyve Eskiyayla Havzası olduğunu tespit ettik. Bu bölgede inşa edeceğimiz Akçay Barajının, toplam 40 milyon metreküp su potansiyeli olacak. Sakarya'nın içmesuyu ihtiyacının yüzde 60'ını karşılayacağımız bu projeden aynı zamanda isale hatları üzerine yapacağımız türbinlerle enerji üreteceğiz. Şehrimize uzun yıllar hizmet edecek barajımızın şimdiden hayırlı olmasını diliyorum' diye konuştu.

'ÖNEMLİ ÖLÇÜDE TASARRUF SAĞLAYACAK'

Sapanca Gölü'ne alternatif oluşturmak için bugüne kadar çok önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, "Şimdi de şehrimiz için çok önemli projenin imzalarını atıyoruz. Bugün yer teslimini gerçekleştirdiğimiz Akçay Barajı ile şehrimize alternatif bir kaynak kazandırıyoruz. Eskiyayla havzasında inşa edilecek bu barajdan suyu kendi hareketiyle elde edeceğiz. Bu da bize önemli ölçüde enerji tasarrufu sağlayacak. Ayrıca hatlar üzerinden elektrik üreterek Türkiye'ye örnek teşkil edeceğiz. Baraj çalışmalarına hızla başlanacak. İnşallah baraj projemizi en kısa sürede tamamlayarak şehrimize önemli bir yatırımı kazandırmış olacağız' ifadelerini kullandı.

Yeni şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.