Akçakale insani yardımlara açık

Akçakale insani yardımlara açık

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Akçakale Sınır Kapısı'nın kapatılmasına ilişkin, "Sınır kapılarının ticarete açılması söz konusu değil ama insani yardım maksadıyla her zaman açıktır" dedi.

 
Şanlıurfa Valisi Küçük, Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları İnsani Yardım Platformu'nun Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine yardım için kullandığı Paşabağı Mahallesi'ndeki depoyu inceledi.

Platform Başkanı Osman Gerem'den çalışmalar hakkında bilgi alan Küçük, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriye'de uzun zamandır insani bir dramın yaşandığını söyledi.

Suriye halkının savaş, açlık ve yokluk gibi zorluklarla mücadele ettiğini hatırlatan Küçük, şöyle konuştu:

"Bu zor koşullarda imtihan olanlardan biri de Suriye'nin komşularıdır. Şanlıurfa halkı bu imtihandan alnının akıyla çıkmıştır. Kentte barınan çok sayıda sığınmacıya her şekilde kucak açmıştır. Kendisi sıkıntıya düşmüştür ama düşene hep yardım etmiştir. Biz de devlet olarak elimizden gelen her şeyi taki bu iş sulha, selamete varıncaya kadar yapacağız. Komşumuzda bir ateş yanıyor, onu seyredemeyiz. Şanlıurfa halkı bu ateşi söndürmek için var gücüyle çalışıyor."

Gazetecilerin, "Akçakale Sınır Kapısı'nın açılma durumunun olup olmadığını" sorması üzerine Küçük, kapının sınır ötesinde yaşanan olumsuzluklar nedeniyle kapatıldığını anımsattı.

Kapıların insani yardıma açık olduğunu vurgulayan Küçük, "Sınırlarımızın kapanma olayını biliyorsunuz. Sınır kapılarının ticarete açılması söz konusu değil ama insani yardım maksadıyla her zaman açıktır. Gerek orada yaralanan ya da ağır hasta olan insanlar buraya geçebiliyor. Buradan da ilaç ve gıda yardımı için muhakkak açık olacaktır" dedi.

Akçakale Gümrük Kapısı, İslami Cephe ile terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) grubu arasında Tel Abyad'da başlayan çatışmaların ardından güvenlik gerekçesiyle 6 Ocak'ta kapatılmıştı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.